Njega kože nakon ljeta

hidratizacija kože

Lijepa preplanula put, prištići se više ne primjećuju, vi se osjećate prekrasno… Ima toga još, ali jasno je kako nakon ljetovanja većina želi što više uživati u tamnijoj boji kože za koju su svjesni kako je neće imati još dugo. Važnije od boje nakon ljetovanja treba biti njega kože.

Svatko bi nakon čestog izlaganja suncu trebao više poraditi na njezi kože koja je unatoč lijepoj boji pretrpjela visoke temperature i tako se iscrpila, a čije se posljedice mogu kasnije osjetiti. Važno je na vrijeme koži vratiti sjaj i svježinu, što je moguće uz sljedećih nekoliko savjeta.

Koža nakon sunčanja na sebi ima mnoštvo mrtvih stanica kojih se potrebno riješiti da bi opet bila odmorna i svježa. To je moguće uz piling koji ne treba raditi prečesto, sve ovisi o tome kakvu kožu imate. Ukoliko se radi o osjetljivom tipu kože, ne činite piling više od jednom u dva tjedna, a za sve ostale preporučuju se najviše dva puta u tjednu.

Potrebno je proći kožu na cijelom tijelu, počevši s licem kako bi uspjeli ukloniti sve što se nakupilo na koži, neugledne mrlje, miteseri te prištići. Koliko se god neki hvalili kako tijekom ljeta nemaju problema s prištićima tako ima onih koji za vrijeme visokih temperatura imaju najviše problema s neugodnim podstanarima na licu.

Njega kože nakon ljeta obuhvaća proces koji se ne sastoji samo od pilinga jer ne treba zaboraviti na maske kojima ćete koži pružiti sve što treba. Bilo bi najbolje odabrati maske bazirane na prirodnim uljima. Nakon što ste koži pružili sve važne sastojke vrijeme je da ju hidratizirate.

Svaki put kada završite s tuširanjem namažite se kremom koja će pružiti potrebnu hidrataciju, koža će tako opet biti elastična, a smanjit će se i šanse za prijevremenu pojavu bora. Kožu je potrebno osvježiti ne samo nakon ljeta nego svaki dan, a pogotovo kada ste taj dan proveli na suncu.

Kreme i maske nisu dovoljne, potrebno je paziti i na zdravu prehranu. Ne treba zaboraviti na namirnice bogate vlaknima, mineralima i vitaminima zbog kojih ćete se bolje osjećati, a to će se primijetiti i izvana.

Autor: S.Š., Foto: Subbotina Anna/Shutterstock