Njega kože – savjeti i preporuke

Njega kože, Foto: Yuri Arcurs/Shutterstock

Želite li imati lijepu, sjajnu i njegovanu kožu, morat ćete preuzeti brigu o njoj na vrijeme. Prvi korak na putu do lijepe kože je čišćenje lica kojeg je potrebno obavljati redovito, odnosno svakoga dana ujutro i navečer. Osim pravilnog čišćenja kože, potrebna joj je hidratacija. Sve o kvalitetnoj i pravilnoj njezi kože saznajte u nastavku.

Čišćenje kože lica

Ako ste mislili da je lice potrebno čistiti samo navečer i samo kada skidate šminku, varate se. Pravilno čišćenje kože potrebno je obavljati ujutro i navečer, bez obzira na to koristite li šminku ili ne. Navečer je potrebno ukloniti sve nečistoće s kože, a ujutro je kožu potrebno osloboditi od mrtvih stanica koje bi mogle začepiti pore. Začepljene pore često su rezultat nepravilnog čišćenja kože, a uzrokuju nastajanje mitesera i prištića.

Kod čišćenje kože lica potrebno je koristiti sredstvo za čišćenje primjereno za vaš tip kože. Pripazite kako sredstva za čišćenje ne bi bila suviše jaka, jer biste njima mogli postići konta efekt. Naime, mnogi s ciljem da očiste masnu kožu lica, posegnu za prejakim sredstvima koja mogu naštetiti kožu. Na takva sredstva koža reagira tako što počinje lučiti još više sebuma i masnoće, a vi se počnete vrtjeti u začaranom krugu. Birajte blage čistače kože koji će posao obaviti odlično, a neće naštetiti koži.

Piling tijela

Jednom tjedno koristite blagi piling tijela koji će ukloniti mrtve stanice s kože i ostaviti je zdravom i sjajnom. Koristite blagi, prirodni piling koji će nježno očistiti kožu. Ako ste skloni alergijama, birajte primjerena sredstva za njegu kože, za osjetljivu i reaktivnu kožu.

Hidratacija kože

Najvažniji korak u održavanju mladolikog izgleda kože, bez bora, je redovita hidratacija kože. Uvijek koristite hidratantnu kremu primjerenu vašem tipu kože. Kremu nanosite ujutro i navečer. Ta dan birajte isključivo onu koja ima zaštitni faktor.

Ne zaboravite i ostatak tijela te ruke. Koristite blagi losion za tijelo, koji se dobro upija jer time ćete uštedjeti dosta vremena nakon tuširanja. Teškim losionima treba duže da se upiju. Ruke njegujte brzo upijajućom hidratantnom kremom koju uvijek imajte u torbici ili na radnom stolu na poslu.

Uvijek birajte kvalitetne proizvode za njegu kože jer samo tako možete biti sigurni da ste podarili svojoj koži najbolju njegu. Isprobajte nekoliko testera prije nego što kupite određeni proizvod, a priliku uvijek dajte i prirodnoj kozmetici koja se pokazala odličnom za njegu kože.

Autor: M.L., Foto: Yuri Arcurs/Shutterstock