Njega kose u trudnoći

duga i njegovana kosa

U blaženom ste stanju i znate da sada morate više paziti kako bi sačuvali ne samo svoje zdravlje, nego i zdravlje još nerođenog djeteta? Pored zdravih životnih navika koje bi trebale biti prioritet trudnicama, ali i svima ostalima, svaka žena bi morala paziti i na njegu kože i kose.

Pravilna i redovita njega cijelog tijela na kraju daje zadovoljstvo izgledom, a ako ste trudnica kojoj je posebno važna kosa, potrebno je pripaziti na sve ono zbog čega je ona tako neodoljiva, sjajna i mekana.

Kosa je tijekom trudnoće sjajnija i zdravija i to sve zahvaljujući hormonu estrogenu, ali unatoč tome tijelo prolazi kroz promjene pa se tako mijenja i izgled vaše kose. Važno je da pripazite na sve one detalje koje ste prije ignorirali kako bi vam vlasi i nakon poroda ostale lijepe i njegovane.

Svaka žena je za sebe i zbog toga se ne treba povoditi za onim trudnicama koje nemaju problema sa ispadanjem kose i ostalim tegobama koje se mogu pojaviti. Ako ste nažalost jedna od onih kojoj ispadanje vlasi nije nepoznanica, a to se samo pogoršalo s trudnoćom, bilo bi dobro da uz prethodne konzultacije s liječnikom počnete piti B vitamin.

Pored kompleksa B vitamina ne zaboravite na korištenje blažih šampona i regeneratora, a barem jednom tjedno stavite i masku na prirodnoj osnovi. Kako bi bili sigurni da ste učinili najbolje za svoju kosu, povremeno ju tretirajte maslinovim uljem. Nakapajte nekoliko kapi, lagano utrljajte i zatim isperite.

Kosa se može često mastiti bez obzira na trudnoću, ali ako vam se to dogodi tijekom drugog stanja, pokušavajte izbjegavati učestalo pranje kose, a masku i regenerator stavljajte samo na vrhove.

Primijetite li da vam kosa polako gubi na kvaliteti, bilo bi dobro kada bi se ošišali na zadovoljavajuću dužinu s kojom ćete lakše manevrirati. Šišanje ne predstavlja kraj svijeta jer će vam kosa opet bili lijepa i dugačka. Neka vam vlasi i tijekom, ali i nakon poroda budu lijepe jer najvažnije je da se vi osjećate dobro u svom tijelu.

Autor: S.Š., Foto: Valua Vitaly/Shutterstock