Njega kose nakon porođaja

mama i kćer

Trudnoća je posebno stanje kada se treba pridržavati određenih pravila kako bi majka i dijete bili dobro i kako ne bi došlo do određenih problema. Nakon porođaja nastupa velika promjena za roditelje, a najviše za majku djeteta čije je tijelo tijekom trudnoće prošlo kroz puno promjena.

Mnogo žena se nakon što rodi dijete počne baviti pronalaženjem rješenja kako što prije izgubiti kilograme koji su se nakupili tijekom poroda. Pored težine i kilograma ne treba zaboraviti i na druga područja na tijelu, kao što su koža i kosa.

Prekrasna kosa tijekom trudnoće nije nepoznanica, ali estrogen koji brine o tome da vaša kosa u trudnoći izgleda čarobno, stvara se u posteljici i zato nakon rođenja kada dođe do opadanja količine tog hormona, bujna i sjajna kosa nažalost postane dio prošlosti.

Kako bi što prije imali lijepu kosu slijede korisne informacije o njezi zaštitnog znaka skoro svake žene. Što se događa nakon rođenja djeteta? Ženama tada krene opadati kosa, ali sve u granicama normale tako da to ne treba biti razlog za zabrinutost.

Jeste li znali da je vlažna kosa osjetljivija od suhe i zato treba biti nježan dok ju sušite. Nakon što ste oprali kosu uzmite ručnik i omotajte ga oko kose te lagano pritisnite kako bi se voda što prije ocijedila.

Najbolje je koristiti šampon, regenerator i masku za oštećenu kosu, a ne treba zaboraviti da ispiranje nakon što ste ih nanijeli treba trajati duže nego prije. Ako želite biti sigurni možete mjeriti vrijeme dok perete kosu i nakon što je prošlo 90 sekundi, to znači da ste uklonili i posljednji trag šampona.

Za povratak ph ravnoteže na kosi možete si pomoći mješavinom koju ćete sami napraviti. Potrebni su vam limun i ocat, a sve što treba je promiješati pola soka limuna i jednu žlica jabučnog octa. Smjesu prelijte preko vlažne kose i zatim isperite.

Privremeno opadanje kose obično traje četiri mjeseca nakon poroda, a završava kada žena prekida s dojenjem. Iako se radi o situaciji koja ne traje vječno, žene ipak žele što prije vratiti zdravlje kosi i ljepotu koju je imala prije nego što je beta na nalazu bila pozitivna.

Autor: S.Š., Foto: Marin/Shutterstock