Njega kose nakon ljeta

duga crna kosa

Njega kose nije nešto što bi trebalo shvatiti olako jer ipak se radi o zaštitnom znaku mnogih žena, ali i muškaraca. Lijepa, sjajna i zdrava kosa može proći kroz velike probleme ako joj se ne posvećuje dovoljno vremena i ako se ne pazi na upotrebu određenih preparata.

Pravilna njega kose podrazumijeva puno toga, a osim maski (domaćih i onih kupovnih) tu su i namirnice koje konzumirate. One bi trebale u sebi imati velik udio hranjivih i vrijednih nutrijenata. Zato treba paziti na unos hrane koja u sebi ima dovoljnu količinu minerala (posebno željeza), vitamina i proteina.

Kosu bi trebalo njegovati tijekom cijele godine, a posebno nakon ljeta. Ipak je to godišnje doba kada ste veći dio vremena provodili na suncu i kosu izlagali štetnim sunčevim zrakama te morskoj vodi.

Povratak u normalu traži hitno reagiranje i odlazak u frizerski salon. Frizer će vam objasniti u kakvom je stanju vaša kosa i što bi sve trebali učiniti za njeno zdravlje. Nažalost kosa se ne može regenerirati kao koža i zato je potrebno paziti na oštećenja vlasi i njihovo isušivanje.

Kosi je nakon ljeta potrebna hidratacija i zato je važno da tretirate samo ona područja koja su oštećena. Masku koja je gušća od regeneratora ne morate nanositi na cijelu kosu nego samo na krajeve. Korijen je rijetko kada suh. Osim maske koristite i regenerator.

Neukrotive, suhe i oštećene vlasi… To je rezultat koji većina žena može očekivati nakon što se vrati s mora. Sunce i sol su učinili svoje i sada je vrijeme za reagiranje. Odlazak kod frizera bit će puno više od savjeta o najboljoj njezi kose.

Frizer će vam sigurno predložiti šišanje vrhova, a iako puštate kosu i nije vam drago, prihvatite prijedlog i riješite se suhih krajeva. Tako će se kosa brže oporaviti i opet će biti lijepa, sjajna i zdrava, kakva je bila prije nego što je nastupilo najtoplije doba godine.

Autor: S.Š., Foto: Trifonov Igor/Shutterstock