Njega i lakiranje noktiju

lakiranje noktiju
Lakiranje noktiju, Foto: iMarin/Shutterstock

Lijepi i uredni nokti zahtijevaju zaista minimalno truda, a odraz su brige i karaktera. Cure, djevojke, žene već stoljećima pažljivo biraju lak za nokte koji najbolje pristaje ne samo uz odjeću već i uz njihovu osobnost. Možete primijetiti da su sve više u trendu jake i vesele boje. Prozirni lak postao je prošlost, pa zaista i nije nešto poseban.

Dolaskom proljeća, u nama se počinje buditi mašta pa tako se ona lako može preslikati i na noktiće. O obliku i dužini ne možete mnogo govoriti, jer to je stvar izbora i odluke. Danas je sve dopušteno, nema pravila niti granica što je moderno, a što nije. Pustite mašti na volju i to je prilika da ponovno pokažete koliko ste posebni.

Postoji mnogo trikova za njegu, a na vama je da sami odaberete koja je za vas najbolja i najučinkovitija. Omekšajte vaše nokte svake večeri hranjivom kremom ili uljem, a to će olakšati da vaši nokti upiju vlagu i neće se raslojavati i lomiti. Sićušna kap maslinova ulja dobara je alternativa.

Tvrdu i obraslu kožicu oko noktiju ne bi trebalo rezati, već samo potiskivati jer može doći do velikih infekcija. Evo nekoliko korisnih savjeta kako da vaše ruke ostanu lijepe,a nokti čvrsti i blistavi. Ako ste često u vodi pokušajte se naviknut na gumene rukavice, a nakon svakog pranja ruku nanesite hranjivu kremu.

Kod jako slabih i lomljivih noktiju bilo bi najbolje da ih uvijek nalakirate baznim prozirnim lakom i još jednim slojem laka za nokte po vašem izboru. Da biste izbjegle žutu boju na noktima koja se najčešće pojavljuje ispod tamnijih lakova, obavezno se nalakira bazni lak i tek na njega tamni lak u dva tanka sloja. Za postojanost laka i boje možete staviti završni proziran lak visokog sjaja u tankom sloju.

Morate imati na umu da se ovo može primijeniti na zdravim noktima, a ukoliko sumnjate da je vaš nokat napadnut gljivicama bilo bi poželjno najprije zaliječiti. Savjetujte se sa iskusnim kozmetičarima i u dogovoru s njima odaberite što je najbolje za vas. U samo nekoliko koraka i malo truda, moći ćete postići velike rezultate i ono što je najbitnije vaše će zadovoljstvo itekako porasti.

Danas to nije nikakav luksuz, jer na tržištu postoji širok izbor materijala i sve što je neophodno za profesionalnu i kućnu upotrebu. Budite lijepe, pazite na sebe i svoju ljepotu.

Autor: T.P., Foto: iMarin/Shutterstock