Niski rep bez gumice za kosu – video

duga-kosa

Podignuti kosu u niski rep i nije neki problem. To zna svaka žena, pa i muškarac, koji su barem jednom u životu imali dugu kosu. Ovo naravno vrijedi ako pri ruci imate i gumicu za kosu. Ali što ako trebate podignuti kosu, a gumice (one jedne jedine koju čuvate dugo nakon što ste potrošili ostatak paketa) nema na vidiku? U ovom videu ćemo vam pokazati kako jednostavno staviti kosu u niski rep i bez gumice.

Kako bi kosa bila glatka i izgledala uredno, prije nego krenete raditi ovu frizuru, dobro se počešljajte. Za ljepši profil glave, dobro bi bilo i da kosu malo natapirate na zatiljku, odnosno vrhu glave. To učinite tako da s vrha glave podignete pramenove, i to one koji vam padaju na zatiljak. Podignite ih u vis i korijene natapirajte. Ako nemate poseban češalj za tapiranje, preporučujemo da koristite četku. Četka je za tapiranje puno bolji izbor od običnog češlja, jer je gušća.

Nakon što smo kosu natapirali, na dnu je podijelimo u dva pramena, kao što bismo napravili da radimo kečke, odnosno kikice. Kečke prekrižimo, prebacimo jednu preko druge i zavežemo u čvor. To učinimo tako da jedan pramen bude okrenut prema gore, a drugi prema dolje. Pramenove tada učvrstimo s nekoliko ukosnica za kosu.

Ako želite spriječiti ispadanje kose iz ukosnica, preporučujemo da mjesta na kojima ste ih zakačili pošpricate lakom za kosu. Također možete sprejem pošpricati ukosnice i prije nego ih stavite u kosu, kako bi se bolje učvrstile i spriječile da iskliznu.

Kako bi ova frizura bila još više postojana, odmah nakon raščešljavanja kroz pramenove možete učešljati malo gela za kosu, pjene za kosu ili nekog drugog sredstva koje će je činiti manje skliskom, odnosno čvršćom.

Iako ovako podignuta kosa neće izdržati odlazak na vježbanje, ples ili neku drugu intenzivnu fizičku aktivnost, sasvim je dobra za ležernu šetnju, odlazak na mirno druženje ili kavu. Možete je napraviti ako želite malo promijeniti svoj izgled, jer podignuta kosa bez vidljive gumice izgleda elegantno, svježe i pomalo impresivno.

Ova frizura je pogodna i za valovitu i za ravnu kosu, tako da je ne morate nikako dodatno tretirati. Izgledat će lijepo na svakom tipu kose i obliku glave, važno je samo da imate dovoljno dugu kosu. U slučaju da nemate, pogledajte kako tretirati lijepe kratke frizure za žene.

Autor: V.B., Foto: Stasique/Shutterstock