Netra Tarpana

zdravlje očiju

Netra Tarpana je tretman za čišćenje, jačanje i opuštanje očiju. Oko očiju se radi prsten od slanutkovog tijesta, a u udubinu se s unutrašnje strane prstena polako nalije topli pročišćeni maslac na zatvorene oči. Nakon što maslac prekrije oči potrebno ih je otvoriti.

Važno je znati kako se zaštititi od onih koji iz vas cijede energiju te prepoznati sve pojedince koji ne djeluju dobro na vas i koju vam pružaju samo negativnu energiju. Jasno je kako do mnogih bolesti dolazi onda kada oslabi imunitet, a to se događa upravo kada padne životna energija.

Najosjetljiviji organ u tijelu je upravo oko, budući da se puno toga doživljava najviše zahvaljujući očima, dok su ostali organi prisutni u malom postotku.

Pokazalo se da gledanje osobe direktno u oči može oduzeti puno energije, a posebno ako se radi o depresivnoj ili mrzovoljnoj osobi. Ista situacija je i kad duže vrijeme gledate u monitor računala ili mobitel jer će se oči s vremenom umoriti.

Zbog toga je važno znati kako pomoći ne samo očima nego i cijelom tijelu da prikupi te zadrži dovoljnu količinu energije te se tako zaštiti od negativnih utjecaja okoline.

Pročišćeni maslac ima odlično ljekovito djelovanje jer regenerira, pomlađuje oči, izvlači nečistoće i otrove te njeguje oči. Isto tako odmara suhe i umorne oči, daje bistrinu i svježinu, jača mišiće oko očiju i poboljšava cirkulaciju. Istovremeno se smanjuju i podočnjaci i bore, a kako bi se postigli željeni učinci potrebno ga je primjenjivati nekoliko dana za redom.

Netra Tarpana pomaže izliječiti brojne bolesti i tegobe kao što su:

Sastojci potrebni za provođenje Netra Tarpane su voda, vata, 400 g brašna od slanutka, 3 dl gheeja i čaj od kamilice. Prije tretmana je potrebno ukloniti šminku s očiju.

Za početak se zamijesi brašno s malo vode i napravi se čvrsto tijesto. Zatim se rastopi maslac na laganoj vatri i oblikuju se dvije kugle od tijesta. U sredini svake kugle je potrebno napraviti rupu kako bi se dobio prsten s rupom koji će biti malo većeg promjera od očiju.

Prsten se stavlja oko očiju i dobro pritisne kako bi se prilijepio uz kožu. Za vrijeme tretmana se ne smije pričati kako prsten ne bi postao propustan. Potrebno je provjeriti toplinu maslaca na unutrašnjoj strani ručnog zgloba pa polako uliti u ograđeno područje. Mlaz mora polako kliziti uz rubove prstena sve dok ne prekrije oko.

Zatim se lagano otvaraju oči i započinje se s vježbom. Potrebno je okretati pogled desno i lijevo, dolje i gore te kružno u jednu pa u drugu stranu. Pokrete očima je potrebno raditi oko 15 minuta.

Kada je tretman gotov uz pomoć vate se upija maslac prije nego se ukloni prsten od tijesta. Zatim se ukloni prsten, pa se briše ostatak maslaca i tijesta uz pomoć pamučnih blazinica.

Dobro bi bilo i na kratko masirati područje oko očiju, a blazinice se umoče u malo čaja od kamilice pa se stavljaju na oči. Zatim se oči prekriju ručnikom i opušta se oko 10 minuta.

Vrijeme je da se odlučite za tradicionalne ayurvedske metode liječenja zahvaljujući kojima ćete pružiti prirodnu zaštitu organizmu.

Autor: A.Z., Foto: Kurhan/Shutterstock