Nekoliko koraka do lijepog doma

Spavaća soba u toplim bojama, Foto: HamsterMan/Shutterstock

Vjerojatno trenutna situacija i nije najbolja za ulaženje u neke veće investicije kako bi uredili svoj životni prostor. No vama je polako već dosadio dosadašnji izgled i htjeli bi određenu promjenu. Postoji nekoliko jednostavnih ideja kako na jeftiniji način urediti svoj dom.

Brojni unutarnji dekorateri složili su se oko toga da za velike promjene ne treba uvijek veliki budžet, ponekad je dovoljno imati i malo mašte, odnosno kreativnosti. Ako imate volje pokušajte razmisliti kako bi recimo mogli urediti svoj dnevni boravak.

Prošla su ta vremena kada se smatralo da samo bijeli zidovi mogu činiti lijep prostor. Danas na tržištu postoji cijeli niz boja pomoću kojih možete ukrasiti svoje sobe. Bitno je napomenuti da treba imati granice, odnosno usuglasiti boje na zidovima sa svojim namještajem.

Dakle ako vam u stanu uglavnom prevladavju tople boje, tada pokušajte na svoje zidove stavljati boje koje će odgovarati. To znači da ako imate mali prostor, a htjeli bi ga povećati, najbolje je uzeti boju bananae koja će pružiti željenu toplinu, a ujedno će stvoriti dojam kao da imate puno veću kvadraturu.

U slučaju da želite kombinirati dvije boje na jednom zidu, znači spavaća soba vam je cijela u smeđim tonovima, možete napraviti jednu malu čaroliju. Uzmite traku i zaljepite je horizontalno po zidu. Gornji dio ofarbajte bojom banane, a donji dio bojom čokolade.

Imate staru komodu koju ne želite baciti, a smatrate da se može iskoristiti. Pokušajte uzeti boje koje mislite da bi mogle odgovarati i primite se restauriranja. Ne samo da ćete stvoriti novi komad namještaja, nego ćete se pritom i dobro zabaviti.

Velik dio ljudi griješi kada misli da životni prostor treba ispuniti tako da se praktički ne možete kretati. Potrebno je uspostaviti granicu, dakle vodite računa o tome da ukusno namjestite stan, ali pritom imajte na umu da morate imati mjesta kako bi mogli normalno funkcionirati.

Autor: S.Š. Foto: HamsterMan/Shutterstock