Narančasta boja je in

narancasta-haljina

Narančasta boja nikad se prije nije smatrala posebnom, a mnoge su je žene izbjegavale kao dio svojih odjevnih kombinacija. Svaki modni detalj ove boje privlači neopisivu pažnju koja ne odgovara svima. Vrlo je velika vjerojatnost da ste i vi među njima. Međutim, možda ćete promijeniti svoje mišljenje kad čujete zanimljive podatke o ovoj izuzetno posebnoj boji.

Gotovo se i ne sjećamo kad je zadnji puta narančasta boja bila u modi. Nismo je viđali u trgovinama, a i kad bismo je vidjeli, samo smo znali produžiti dalje. Ne pristaje svima i vrlo ju je komplicirano kombinirati sa ostalim bojama. No, to nije nemoguće. Crna i narančasta boja u kombinaciji čine zanimljiv styling koji će odlično pristajati svima, od starijih do mlađih.

Zasigurno niste znali jedan zanimljiv podatak o narančastoj boji. Ona popravlja raspoloženje. Njene nježne, svijetle nijanse pomalo podsjećaju na sunčeve zrake, toplinu i donose svjetlost. Vedre boje oduvijek su opuštajuće i stimulativno djelovanje na naše raspoloženje.

Imaju pozitivno utjecaj na rast hormona sreće, serotonin. On povećava naš adrenalin, mi imamo više energije i na taj način mozga dobiva veće količine kisika. Kao posljedica toga mi smo opušteniji, zadovoljniji i sretniji. Stoga je potpuno razumljiv naziv samog hormona.

Narančasta nastaje miješanjem dviju boja, crvene i žute. Njeno ime potječe od imena za voće prepoznatljivu po jarko narančastoj boji. Da, već znate da se radi o naranči.

Nedavno provedena istraživanja potvrdila su da nošenje određenih boja uvelike ovisi o našem karakteru. Za ljubitelje narančaste boje smatra se da uživaju u životu, vole se zabavljati, a u duši su velika djeca. U sebi sadrži udio crvene boje što je čini strastvenom i pomalo neuotičnom bojom. Pobuđuje jake emocije kod ljudi pa je stoga volite ili ne, između nema.

Narančaste haljine posebni su modni detalj ovo sezone. Volite li biti zapaženi u svakoj prilici, onda je ovakav model idealan za vas. Možete je kombinirati sa jednobojnim torbama pastelastih boja jer su i one već nekoliko posljednjih mjeseci rado viđene kod svake odjevne kombinacije.

Autor: D.Š. Foto: conrado/Shutterstock