Nanošenje sjenila za oči

mazanje sjenila

Oči koje su lijepo i pravilno našminkane izgledaju preljepo, što nije slučaj ukoliko se sjenilo na oči nanese nepravilno, tada sav make up pada u vodu. Kako biste izbjegli nepravilno nanošenje sjenila na oči, u nastavku vam donosimo neke od pogrešaka nanošenja sjenila, koje treba izbjeći.

Prije nanošenja sjenila na oči, bitno je da na kapke nanesete bazu! Baza će održati sjenilo na mjestu na kojem i treba biti, te će spriječiti razmazivanje sjenila. Ukoliko nemate bazu, poslužiti se možete i korektorom ili tekućim puderom.

Kod nanošenja više nijansi sjenila na oči, bitno je da znate dobro iskombinirati boje sjenila. Oči neće biti lijepo našminkane, ako se boje sjenila dobro ne iskombiniraju. Boje moraju pasati jedna sa drugom i oči se moraju dobro osjenčati, bilo da se radi o dnevnom ili večernjem make up-u. Bitno je da znate ukombinirati boje i našminkati ih tako da se stapaju jedna sa drugom.

Prilikom nanošenja sjenila na oči, bitno je da sjenilo nanosite u malim količinama, kako bi mogli ispraviti ukoliko ga previše nanesete. Najbolje je da sjenilo nanosite u malim količinama, pa postepeno pojačavate boju sve dok ne dođete do željene nijanse i izgleda.

Sjenilo koje kupujete trebalo bi biti barem srednjeg ranga cijene, jer najjeftinija sjenila se često neće zadržati predugo na očima, i razliti će se po cijelom oku, tako da oko neće izgledati lijepo. Za oči koristite sjenila koja se kupuju po srednjim cijenama, pa sve prema višim cijenama, jer će se ta sjenila zadržati tamo gdje trebaju duže od onih jeftinijih.

Ako već u svojoj paleti sjenila imate ona koja stalno nanosite na oči, i sa kojima se najbolje osjećate, preporučamo vam da ih s vremena na vrijeme promijenite, kako bi dali svježinu svom izgledu. Ponekad treba promijeniti boju sjenila, kako bi izgledali i malo drugačije nego inače.

Sa sjenilima možete učiniti puno toga, igrati se s nekoliko različitih boja i sjenčati. Da bi sjenčanje bilo izvedeno kako treba potrebno je da uz sebe imate najbolji kist.

Autor: A.Z., Foto: ssuaphotos/Shutterstock