Nanošenje rumenila bez pretjerivanja

Žena nanosi rumenilo, Foto: Michael C. Gray/Shutterstock

Rumenilo možemo usporediti sa home-made mini faceliftingom. Lošim nanošenjem, izgledat ćete, bez pretjerivanja, kao ruska babuška s crvenim obrazima. No, uz malo vježbe, naučit ćete ga pravilno nanositi, dobit ćete ružićasti sjaj na obrazima i ljepše definirane jagodice.

Rumenilo samo treba shvatiti kao preparat koji vašem licu daje svježiji i mladenačkiji izgled. U rukama stručnjaka, rumenilo čini čuda, a ako i vi želite postati sav-svoj-čarobnjak, evo nekoliko savjeta:

Pribor za rumenilo – najbolja četka za nanošenje rumenila je ona najveća, okrugla sa mekanim dlačicama. Gotovo svaka kutijica rumenila uz njega sadrži i malu četkicu, no ona je krutih dlačica i njime nećete postići željeni učinak.

Četkicu za rumenilo držite okomito nad rumenilom, zarotirajte ju i višak jednostavno otpuhnite. Za pravilno nanošenje, postoji nekoliko trikova. Neki će vizažisti savjetovati da prije samog nanošenja glavu spustite dolje i držite ju oko minutu. Kada ju podignete, mjesto na vašem licu koje se zacrvenilo je područje na koje treba nanijeti rumenilo. Drugi će stručnjaci pak reći da se prije nanošenja nasmijete i na najispupčenijem dijelu obraza možete početi nanositi rumenilo. No, ako preferirate kremasto rumenilo, jagodicama prstiju laganim tapkanjem utrljajte rumenilo.

Kako bi rumenilo izgledalo simetrično, ostatak rumenila na četkici rasporedite ravnomjerno po licu, laganim pokretima prelazeći preko očiju, nosa, preko cijelog lica.

E sada, rumenilo se nanosi i prema obliku lica. Okruglom licu treba osjenčati obraze, odmah ispod jagodica, od ruba prema sredini, jer ga želite vizualno izdužiti. Žene koje pak imaju četvrtasto lice, prije nanošenja rumenila, neka se nasmiju i blagim pokretima nanesu rumenilo na jagodice ispod vanjskog ruba oka. Ovalno lice je na glasu kao najpoželjniji oblik. Žene s ovakvim oblikom ne moraju pretjerano mariti za male čarolije jer je za njih sve kao stvoreno!

Kao i u svemu, ne treba pretjerivati ni u nanošenju rumenila. Pomoću malih trikova možete puno postići, ali izbjeći izgled maškare!

Autor: I.H., Foto: Michael C. Gray/Shutterstock