Nanošenje mat ruževa

mat ruzevi

Već nekoliko sezona možete vidjeti popularnost mat ruževa, a taj trend se i dalje nastavlja posebno s jarkim bojama ruževa. Mat ruževi u pravilu dulje traju na usnama, a izgledaju prekrasno, ali zahtijevaju malo više vještine za nanošenje. Uz nekoliko trikova možete lijepo nanijeti mat ruž i produljiti njegovo trajanje na usnama.

Zbog teksture mat ruževa, oni mogu naglasiti suhe i ispucale usne pa je važno da ih pripremite i hidratizirate prije nanošenja ruža. Ako imate višak suhe kože, napravite blagi piling kako biste je uklonili, a vaše usne postale meke i podatne.

Piling možete za tren i sami napraviti ako s maslinovim uljem i medom pomiješate malo šećera. Time istrljajte usne i isperite. Još jednostavnija metoda je da usne nježno istrljate vlažnom četkicom za zube ili ručnikom. Ponekad su ispucale usne znak dehidracije tijela pa vodite računa o tome da pijete svaki dan dovoljno tekućine.

Da bi mat ruž izgledao bolje na usnama i dulje trajao, morate ih redovito hidratizirati. Nanosite balzam na usne ili prirodna bademovo ili kokosovo ulje. Neka stoje na usnama nekoliko minuta pa ga upijte papirnatim ručnikom. Svakako pričekajte 5 minuta prije nanošenja ruža na usne.

Da bi ruž na usnama izgledao intenzivnije i dulje trajao, nanesite prije korektor. Bez obzira na koji ruž se odlučili, romantični rozi, neutralni ili klasični crveni, svaki će izgledati bolje ako stavite korektor prije na usne.

Mat ruževi imaju takvu formulu da se ne prelijevaju pa olovka za usne neće biti potrebna. No njeno nanošenje je dobro ako želite vizualno povećati usne. Obrubite lijepo usne olovkom, možete njome ispuniti i unutrašnjost usana i nakon toga nanijeti mat ruž. Bitno je da je nijansa olovke slična nijansi ruža, ili neka olovka bude boje kože.

Da bi usne bile što ljepše, nanosite ruž od sredine prema kutu usana. Pratite liniju usana i nemojte usne međusobno pritiskati i trljati kako što to radite s običnim ružem. Kako biste bili precizniji u nanošenju ruža, najbolje je da koristite tanki kistić jer ćete njima puno lakše ocrtati usne.

Autor: S. G., Foto: Axl/Shutterstock