Namirnice za zimu

zobene pahuljice

U vrijeme kada tempereture nisu najugodnije i kada samo razmišljate o tome kako se ugrijati, vrijeme je za pravi odabir zimskih namirnica. One će vam pomoći da lakše prebrodite hladan dio godine i da se vaše tijelo što prije navikne i zaštiti od mnogih nepovoljnih utjecaja.

Volite li jesti crveni grah? Najbolji odabir u tom će slučaju biti crveni grah. On je bogat antioksidantima i odličan je za srce, a smatra se jednom od zdravijih namirnica.

Nemojte zaboraviti na jaja. Ona su posebno korisna ako ih jedete za doručak jer će vam pružiti dovoljno nutrijenata. Jaja su odlična namirnica zato što u sebi sadrže nekoliko vitamina i minerala te zdrave masti i bjelančevine. Bilo bi dobro kada bi na dan pojeli dva jaja.

Zimsko doba godine poznato je po teškoj hrani koja obiluje masnoćama. To je idealno vrijeme za skupljanje kilograma kojih se kasnije teško riješiti. Zato je važno da redovito pijete zeleni čaj koji pomaže u sagorijevanju masti.

Ako želite svom tijelu osigurati dovoljnu količinu vlakana koji će pomoći prilikom regulacije razine kolesterola u krvi, važno je da konzumirate zobene pahuljice. Neka odsada svaki vaš doručak bude obogaćen zobenim pahuljicama.

Bez obzira o kojem se doba godine radilo važno je da konzumirate puno kelja. Pored toga što smanjuje rizik od tumora, djeluje protuupalno i u sebi ima malo kalorija. Kelj je najbolji jer pomaže prilikom skupljanja slobodnih radikala u tijelu.

Volite li crvenu papriku? Sve osobe koje konzumiraju ovu namirnicu imaju manje šanse da će dobiti tumor, a odlična je jer smanjuje rizik od srčanih bolesti. Bogata je vitaminom C i antioksidansima koji djeluju protuupalno.

Namirnice za zimu moraju biti raznolike i ispunjenje sastojcima koji će vam pomoći da se prije ugrijete i skupite dovoljnu količinu energije kako bi mogli funkcionirati.

Autor: S.Š., Foto: Africa Studio/Shutterstock