Namirnice za lijepu kožu

zdrave namirnice

Vitamini, minerali, vlakna, proteini… Svi oni predstavljaju nezaobilazne nutrijente potrebne svakom čovjeku kako bi imao bolju kvalitetu življenja i kako bi bio zadovoljan svojim izgledom. Za lijepu kosu, nokte i kožu nije važno samo imati odgovarajuće preparate, nego se treba i zdravo hraniti.

Zdrave životne navike uvjet su koji mora biti ispunjen kako bi na kraju dana bili zadovoljni zdravljem svoje kose, kože, noktiju i kako bi se uvijek odlično osjećali. Od čega se sastoji vaš jelovnik?

Kako bi koža bila lijepa i zdrava počnite sa sastavljanjem jelovnika na kojem će se nalaziti sve važne namirnice. Problemi s kožom kao što su prištići i crvenilo mogu se riješiti ako konzumirate namirnice koje obiluju vitaminom B.

To su crveno meso junetina, nezaobilazno mlijeko kao važan mliječni proizvod, oslić kao važan predstavnik jedne od nazdravijih namirnica. Riba je korisna i potrebna jer obiluje omega 3 masnim kiselinama.

Vitamin B nije jedini vitamin koji bi trebalo svakodnevno unositi u organizam. Da bi koža bila dovoljno elastična svatko od nas bi trebao posegnuti za hranom koja biluje vitaminima A i C. Oslonite se na hranu koja uključuje zeleno povrće, mliječne proizvode te jetrica i maslac.

Iako je vitamin C važan za bolji imunitet, on je potreban i za zdravlje kože koja će nakon toga biti lijepa, sjajna i mekana. Ako se želite riješiti svih neugodnih podstanara koji su vam kvarili raspoloženje oslonite se na limun, grejp, mandarinu, kiseli kupus i brokulu.

Cink je još jedan dodatak pravilnoj njezi vaše kože, a koji će vam pomoći da se što prje riješite neuglednih tragova akni. Ima ga u suncokretovim sjemenkama, grašku, jajima, mlijeku, ribi, žitaricama i grahu.

Za zdravlje kože konzumirajte neke od navedenih namirnica i okrenite se određenim aktivnostima. Pronađite način kako da iz sebe izbacite negativnu energiju i riješite se stresa jer i to je jedan od faktora koji može utjecati na vaš izgled.

Autor: S.Š., Foto: Zoom Team/Shutterstock