Namirnice protiv celulita

što pomaže protiv celulita

Ah ta narančina kora… Bilo bi dobro kada bi je napokon uspjeli riješiti i zaboraviti da je celulit ikada postojao. Radi se o problemu s kojim se mnoge žene bore, a zahvaljujući sve većoj zainteresiranosti tako se svakim danom pronalaze novi načini borbe. Među raznim metodama postoje i namirnice u borbi protiv celulita.

Pored raznih način koji će vam pomoći da zaboravite na celulit, na popisu saveznika svoje su mjesto našle i namirnice nakon kojih će celulit polako otići u zaborav. Dokazano je da postoji hrana s kojom je moguće pobijediti ružan izgled narančine kore.

Očito je kako je došlo vrijeme da se promijene prehrambene navike i da se sve više počnu prakticirati zdrave životne navike, koje pored vrijednih namirnica uključuju i dovoljnu količinu kretanja te puno pozitivne energije.

Suncokretove sjemenke su samo jedna od namirnica koja pomaže u borbi protiv celulita, zahvaljujući najviše B i E vitaminu koji pomažu ojačati vezivno tkivo te ukloniti višak vode.

Svaki dan bi trebali popiti šalicu zelenog čaja koji pomaže otopiti masnoće i zaustaviti brzo širenje masnih stanica nakon kojih dolazi do pojave celulita.

Želite li se osigurati da će doći do uništavanja stanica celulita, pobrinite se da svaki dan pojedete nekoliko pločica tamne čokolade u kojoj ima barem 70% kakaa.

Kod masnih stanica u tijelu ne pomaže samo tamna čokolada, postoji još jedan saveznik koji će vam pomoći. Volite li jesti ribu? Pokazalo se da je losos korisna namirnica u borbi protiv celulita jer pomaže poboljšati cirkulaciju te izbaciti štetne tvari iz tijela.

Kako bi se osigurali da će vam tijelo na vrijeme izbaciti sve štetne tvari potrebno je na jelovnik ubaciti bobičasto voće kao i jabučni ocat s kojim ćete se riješiti toksina i vode na području bedara.

Maslinovo ulje je još jedna namirnica koja će pomoći otopiti masnoće i ubrzati metabolizam te na kraju pobijediti celulit.

Koliko je važno znati koje namirnice pomažu u borbi protiv celulita, tako je dobro znati koju hranu treba izbjegavati. To je masna hrana, sol, mliječni proizvodi te proizvodi od bijelog brašna.

Protiv celulita se može boriti, potrebno je samo znati koje su to sve provjerene metode koje su se na kraju pokazale učinkovitima i s kojima su ljudi bili zadovoljni.

Autor: S.Š., Foto: FuzzBones/Shutterstock