Namirnice koje treba izbjegavati

namirnice koje treba izbjegavati

Jasno je kako sva hrana koju unesete u organizam s vremenom izazove posljedice, bilo negativne ili pozitivne, sve ovisi o tome što ste pojeli. Postoje namirnice koje treba izbjegavati kako ne bi loše utjecale na vaše zdravlje i dovele do brojnih bolesti.

Namirnice koje treba izbjegavati podrazumijevaju razne prehrambene proizvode koji u sebi nemaju dovoljno vrijednih sastojaka poput minerala i vitamina, a umjesto toga su puni nezdravih masnoća.

Treba paziti na svoje zdravlje i ne dozvoliti da loše prehrambene navike utječu na vaš život i onemoguće vas u brojnim aktivnostima. Uz dovoljnu količinu vitamina i minerala koje ćete dobiti hraneći se zdravo, vaš će organizam dobiti dovoljno energije da se bori s raznim bolestima.

Hrana koju konzumirate ne mora imati utjecaj samo na fizičko nego i na psihičko zdravlje. Treba razmisliti što jedete i u kojim količinama, pa ako ne možete bez nekih namirnica za početak će biti dovoljno da ih ne jedete tako često.

Što nije dobro za organizam i koje bi namirnice trebalo izbjegavati? Kokice nisu nezdrava namirnica ako na njih ne stavite sol i maslac. Radi se o ukusnoj grickalici bez koje je nemoguće zamisliti gledanje omiljenog filma ili serije.

Nezdravom namirnicom smatraju se kokice pečene u mikrovalnoj zbog papira koji u sebi sadrži PFA, štetnu kiselinu koja može uzrokovati rak, ali isto tako negativno djelovati na plodnost. Za kokice spremljene u mikrovalnoj je poznato da uzrokuju debljanje.

Majoneza je još jedna namirnica koju bi trebali prestati konzumirati ili barem smanjiti. Bez obzira što je mnogima ukusna i teško je zamisliti sendvič bez majoneze, poznato je kako upravo ona sadrži velik broj nezdravih masnoća.

Bijeli kruh tijekom proizvodnje gubi nutritivne vrijednosti, a poznat je i kao jedna od namirnica koja najviše deblja. Ne treba dalje puno pisati nego samo reći kako se radi o namirnici koju bi svakako trebalo izbjegavati. Gazirani sokovi se također nalaze na popisu onoga što ne bi trebali konzumirati, a najviše zbog toga što su puni šećera.

Kako ne bi imali problema sa zdravljem dobro je pripaziti na hranu koju jedete i ne zaboraviti da sa smanjenim unosom slatkiša, mesa prženog na ulju te bijelog šećera, povećavate šanse za boljom kvalitetom življenja.

Autor: S.Š., Foto: OpopO/Shutterstock