Namirnice koje pomažu u gubitku kilograma

rajčice za mršavljenje

Već se neko vrijeme borite s viškom kilograma i niste sigurni hoćete li ih se uspjeti riješiti? Niste sigurni u čemu griješite i je li dijeta za koju ste se odlučili dovoljno učinkovita? Osim dijeta od kojih neke nisu lagane i koje utječu na svakodnevno funkcioniranje, postoji još jedan način kako smršaviti.

Što znači pravilna prehrana? Ona se odnosi na prehrambene navike koje će vam pomoći da se riješite masnih naslaga što su se nakupile na svim područjima poput trbuha, bedara…

Vrijeme je da počnete konzumirati namirnice koje se smatraju saveznikom u borbi protiv kilograma, a ako ih već konzumirate pripazite koliko ste ih puta jeli i trebali li možda povećati njihov unos u organizam.

Stručnjaci su mišljenja kako bi se trebalo osloniti na namirnice koje će pomoći pri uklanjaju viška tekućine, a osim krastavca trebali bi češće jesti banane. Unatoč mišljenju određene skupine kako banane doprinose debljanju, to nije istina jer u sebi sadrže dovoljnu količinu vlakana koje tijelu pružaju dovoljnu količinu energije i zbog čega nemate potrebu non stop posezati za nezdravim namirnicama.

Kuhanje je prava čarolija, ali ne samo zbog brojnih recepata radi kojih će vaši nepci osjetiti pravo zadovoljsvo, nego i zbog začina. Bez njih je nemoguće zamisliti da će vam bilo koje jelo biti ukusno. Koristite li cimet? Ako niste vrijeme je da počnete jer je dokazano da pomaže smanjiti razinu masnih naslaga koje su se nakupile na području trbuha.

Da bi mršavljenje bilo uspješno potrebno je ubrzati rad metabolizma, a u tome će vam osim zelenog čaja (koji je jedan od najboljih antioksidansa) pomoći i ukusne rajčice koje pomažu prilikom izbacivanja viška tekućine.

Maslinovo ulje je još jedan saveznik uz koje će mršavljenje biti uspješnije kao i orašasti plodovi ili bademi. Zašto su bademi dobri? U sebi imaju dovoljnu količinu vlakana koji ublažavaju osjećaj gladi. Samo uz pomoć ovih namirnica moći ćete izgubiti kilograme, ali i u suradnji s pojačanom aktivnošću.

Autor: S.Š., Foto: monticello/Shutterstock