Najčešći mitovi o njezi kože

sapun za lice

Koliko vam se puta dogodilo da ste na televiziji ugledali reklamu za preparat uz koji bi vaša koža morala izgledati prekrasno? U koliko slučajeva vam se to što ste čuli učinilo nerealnim? Nažalost pokazalo se da postoji puno mitova o njezi kože.

Bilo bi dobro svaki put prije nego što se odlučite za kupnju određenog proizvoda provjeriti još jednom, drži li sve to vodu i hoće li vaša koža zbog toga izgledati bolje. Prva zabluda ili mit je da akne mogu nastati zbog loše prehrane.

Brza hrana i sve one namirnice koje u sebi nemaju dovoljnu količinu hranjivih sastojaka zbog čega će se naše tijelo i organizam osjećati lošije, nije razlog aknama, ali isto tako nije ni dobra.

Bilo bi dobro kada bi izbjegavali takve namirnice, a kada su akne u pitanju, one nastaju najviše zbog prekomjerne proizvodnje ulja što dovodi do začepljenja pora. Za lučenje ulja najviše su zaslužni hormoni, a ne nekvalitetna prehrana.

Skupi proizvodi nisu uvijek bolji. Nije istina ako nešto ima višu cijenu od ostalih da to mora značiti i bolju kvalitetu. Potrudite se prilikom kupovine raspitati o sastojcima svih onih preparata koje bi htjeli kupiti. Provjerite što najviše odgovara vašoj koži i okrenite se tome.

Kreme za hidrataciju su važne i neophodne za njegu kože. Unatoč mišljenju mnogih, pokazalo se da hidratacija nema veliki utjecaj na smanjenje bora. One mogu pridonijeti boljem zdravlju kože i to je to. Rezultat je površinski i zbog toga nema povezanosti između hidratacije i bora.

Najbolji proizvodi su oni prirodni. To je istina, ali pitanje je za sve te proizvode koje kupite u dućanu, u kojoj se mjeri napravljeni od prirodnih sastojaka, a koliko u njima ima kemije.

Bez obzira što piše na reklami, nijedan proizvod koji kupite nije u potpunosti prirodan. Ako želite biti sigurni da imate proizvod koji neće naškoditi vašoj koži i koji u sebi nema kemije, pokušajte sami napraviti masku ili kremu u kojoj će se nalaziti hranjivi sastojci.

Vodite računa o zdravlju kože i lijepom izgledu i ne uzimajte sve stvari zdravo za gotovo. Ponekad ono što vam je servirano nije uvijek i točno.

Autor: S.Š., Foto: Augustino/Shutterstock