Najčešće predrasude o ženama

žena koja vježba

Mnoge žene svakodnevno osuđuju, sudeći im po njihovom načinu života pa tako mnogi misle ako je žena sposobna za jednu stvar, da nije sposobne za drugu… U nastavku vam donosimo neke od najčešćih predrasuda.

Muškarci primjerice misle kako žene ništa ne znaju o sportu. Oni misle kako ženama gledanje sporta predstavlja samo gledanje u zgodne igrače. No, to nije tako. One žene koje prate sport, prate ga zato što ga stvarno vole i razumiju ga itekako, a igrače prilikom praćenja sporta uopće ne doživljavaju u tom smislu.

Uglavnom se za žene misli kako im je životna želja da budu domaćice i kako im je životna želja da se udaju i skrase. To isto nije baš tako. Mnoge žene sanjaju o udaji, ali to ne znači da će udajom htjeti postati domaćice. Žene koje su udane su itekako uspješne u poslovnom svijetu.

Muškarci pak misle kako bez njih žene ne mogu napraviti niti jedan “muški posao”, a nisu niti svjesni da većinu “muških” poslova i obave, bez da ima kažu. Prije žene same naprave te poslove nego im muškarci pomognu kada ih zatraže pomoć.

Mnogi misle da se žene lijepo odijevaju i šminkaju, samo zato da bi privukle druge muškarce. No niti to nije istina. Žene vole biti dotjerane i lijepe, ali ne zbog privlačenja pažnje drugih muškaraca nego zato što se osjećaju lijepo i ugodno.

Misli se kako su za žene alkoholna pića samo šareni kokteli, ali mnoge žene uživaju popiti dobro i kvalitetno pivo, koje se smatra isključivo muškim pićem.

Za žene koje treniraju, misli se da treniraju samo plesove ili klasično vježbanje, ali to je daleko od istine. Mnoge žene treniraju borilačke vještine, za koje se vjeruje da su samo namijenjene muškarcima.

Misli se da žene koje rade ne vole svoju djecu, ali to je daleko od istine. Sve je onako kako si same poslože. Ako žena koja ima djecu želi raditi i biti majka, onda će ona to i uspjeti, bez obzira na tuđe predrasude.

Autor: A.Z., Foto: sergiophoto/Shutterstock