Najčešće pogreške u njezi kože

njegovana koža

Vi želite da vam je koža uvijek lijepa i bez neugodnih podstanara koji narušavaju njeno zdravlje, ali i neodoljiv izled. Najbolji način da imate zdravu i njegovanu kožu je ako naučite za pogreške koje ne bi smjeli ponavljati. Saznajte kako ih izbjeći i uvijek izgledati zanosno.

Mnoge žene nisu ni svjesne kako tijekom svojih jutarnjih i dnevnih rituala rade greške s kojima nanose štetu svojoj koži. Među njima je najučestalija ona koja se odnosi na ne skidanje šminke prije spavanja. Možda vam se ne čini kao nešto strašno, ali ne postoji gore nego kada odete spavati sa svom prljavštinom koja se tijekom dana nakupljala na licu.

Nezdrave životne navike su druga greška zbog koje imate problema s aknama te sa suhom i masnom kožom. Zdrava i uravnotežena prehrana morala bi biti dio vašeg života. Radi se o namirnicama koje u sebi imaju sve potrebne sastojke koji će pomoću zdravlju vašeg organizma i ljepšem izgledu.

Potrebne su vam namirnice kao što je voće i povrće te sve ostale koje u sebi maju velik broj vlakana, minerala i vitamina. S njima ćete osigurati prekrasan izgled koji ponekad neće biti potrebno naglašavati ni šminkom.

Jedna od najučestalijih pogešaka koje žene rade je preveliko korištenje pilinga kao sastavnog dijela svakog tretmana. Piling je koristan i potreban kako bi uklonili sve mrtve stanice kože, ali nije dobro pretjerivati. Postoje i drugi načini kako možete pomoći u obnovi svoje kože.

Krema za sunčanje je nešto što je neophodno tijekom ljeta kako bi se zaštitili od štetnih utjecaja sunčevnog zračenja, ali isto tako bez obzira na godišnje doba, važno je imati kremu koja će vašem tijelu pružiti potrebnu hidrataciju.

Nikada nemojte nanositi šminku prije nego ste stavili zaštitnu kremu. Ona će sačuvati vaše lice od začepljenja pora, a što je neizbježno kada stavljate puder. Svaki put prije nego se krenete šminkati zaštitite svoje lice.

Autor: S.Š., Foto: -31/Shutterstock