Najčešće greške u vezi

greške veza

U svakoj vezi postoje problemi, no od silnih problema, postoje i oni koji se najčešće ponavljaju u vezama. Najčešće greške u vezama donosimo u nastavku.

Stavljanje djece na prvo mjesto, jedna je od najčešćih pogreški u vezi. Ukoliko ponekad stavite i supruga na prvo mjesto, ne znači da ste zanemarili djecu. Trebate se pobrinuti da ne zanemarujete niti jednu stranu i da se svakoj strani dovoljno posvetite. Sa svojim partnerom trebate i dalje izlaziti na spoj i ne zanemarivati seksualni život, kako veza ne bi upala u krizu.

Prepuštanje svih važnijih odluka i računanja suprugu, nije u redu. Ako vam se neke stvari stvarno ne da obavljati, ili ne znate kako, radije ga zatražite za pomoć. Na taj način, partner će se osjećati dobro obavljajući te poslove.

U razgovorima i raspravama sa svojim partnerom, pokušajte izbjegavati riječi nikad i uvijek. Te dvije riječi odvode u samo još dublju svađu. Isto tako pokušajte ne idealizirati svog partnera previše, i prestanite mu gledati samo mane. Vaš partner je cjelokupna osoba, koju treba prihvatiti sa svim njegovim manama i vrlinama.

Zapamtite da probleme uvijek treba rješavati, čim se pojave! Nikada nemojte prešućivati probleme, pa čak ni one najmanje, jer će kad tak puknuti granica tolerancije, a drugoj strani tada ništa neće biti jasno.

Prije nego ste dobili djecu, vi i vaš partner sigurno ste imali puno planova i snova, no od kada su djeca stigla, te vaše želje su se samo potisnule duboko u vas. Pa nemojte ih potiskati, razgovarajte sa svojim partnerom i krenite u ostvarivanje svojih želja, jednu po jednu. Jer samo kad osoba radi ono što ju ispunjuje ona je istinski sretna.

U vezama su najbitniji razumijevanje i kompromis. Ali kako je današnji način života ubrzan, te sve stvarno s kojima želite razgovarati sa svojim partnerom, ili nemate priliku, ili kad prilika dođe, jednostavno zaboravite. Pa bi najbolje bilo da pišete sve što vam padne na pamet, a da je vezano za razgovor sa partnerom, pa kada sljedeći puta ostanete sami, da znate o čemu ste htjeli razgovarati.

Autor: A.Z., Foto: Abramov Timur/Shutterstock