Najčešće greške koje radite na treningu

odrađivanje sklekova

Vi ste jedna od onih koja voli vježbati i kojoj nije problem otići nekoliko puta na tjedan u teretanu kako bi učvrstila mišiće i otopila masne naslage? Ali znate li koje su greške koje se najčešće rade na treningu? Saznajte koje su to greške i odsada vježbajte pravilno sa što boljim rezultatima.

Primijetili ste kako da nakon dužeg vremena pojačane aktivnosti rezultata i dalje nema. Što se zapravo događa? Jeste li pomislili da su u pitanju možda greške koje izvodite tijekom treninga?

Neredovito vježbanje je jedna od grešaka koju mnogi rade. Nije dovoljno ako propustite nekoliko dana treninga sve to nadokanditi pojačanom serijom u sljedećih nekoliko dana. Ovdje morate biti redoviti kako bi naviknuli svoje tijelo na određeni tempo života.

Nerealna očekivanja dovode do odustajanja već na samom početku i slabih rezultata. Pogrešan pristup vježbanju udaljit će vas od vašeg cilja. Budite svjesni kako rezultati ne dolaze nakon dva tjedna treninga. Samo upornost i redovitost, a rezultati će ubrzo doći.

Jedan od ciljeva je i ravan trbuh. Ne postoji žena koja nije krenula na trening s namjerom da očvrsne trbuh i ukloni sve one masne naslage koje su se nakupljale godinama. Pogrešno je misliti kako su samo trbušnjaci dovoljni za trbuh. Ako želite ravan trbuh pokušajte osim trbušnjaka raditi i kardio vježbe te pripaziti na ishranu.

Bučice nisu najomiljeniji rekvizit kada je u pitanju vježbanje. Mnoge ih žene izbjegavaju jer smatraju kako će tako samo nabiti mišiće i izgledati poput muškarca. To nije točno jer žena ima manje testosterona u sebi tako da nekoliko vježbi s bučicama ne može naškoditi. Važno je imati uravnotežen način vježbanja i uključiti nekoliko različitih vježbi.

Ne morate odlaziti u teretanu kako bi vježbali. Vi svoje vježbe možete odraditi i kod kuće, a pogotovo ako imate jednu od sprava te prostirku na kojoj možete odraditi treninge kao što su trbušnjaci, sklekovi i mnoge druge vježbe.

Autor: S.Š., Foto: Angela Hawkey/Shutterstock