Najčešće greške kod uljepšavanja

čupanje obrva

Šminka koju ste ujutro nanijeli nakon nekoliko sati više ne postoji. Kosa se masti često i ne znate zašto, a obrve vam nikada nisu imale lošiji oblik. Jeste li se zapitali zbog čega se sve to događa, a da nema veze s genima ili lošom srećom? Postoje greške u uljepšavanju koje treba izbjegavati.

Geni ne mogu uvijek biti krivi za sve, ponekad krivca treba tražiti među nama samima koji odgovaramo za svoj izgled sada i zauvijek. Bilo bi dobro znati koje su to greške kako ih više ne bi ponavljali i kako bi napokon bili sretni sa svojim izgledom.

Jedna od greški koju žene uporno ponavljaju, a da toga nisu ni svjesne je čupanje obrva pred malim ogledalom. Zašto to nije dobro? Osoba se tada usredotoči na svaku dlačicu, a zaboravi na cijelu sliku te kao rezultat dobije neravnomjerni oblik obrva. Čupajte obrve s veće udaljenosti kako bi bolje vidjeli koji će oblik najbolje odgovarati vašim očima.

Prilikom nanošenja pudera morate paziti da ga ne stavljate odmah nakon kreme. Morate dati vremena kremi da se upije, jer inače se puder neće moći dobro rasporediti, a na kraju ćete imati lošu podlogu koja nije uspjela sakriti ništa od onoga što niste htjeli da se vidi.

Kako perete kosu? Stavljate li regenerator samo na vrhove ili na cijelu kosu? Ako ga stavljate na cijelu kosu, to nikako nije dobro jer se kosa češće masti i ne dobiva željeni izgled. Regenerator bi bilo najbolje stavljati od uha pa nadalje sve do vrhova. Tako će kosa imati volumen i neće se često mastiti.

Njega kože je važna i zato ne zaboravite na vrat gdje se prvo vide znakovi starenja. Koža je na tom dijelu tanja nego na licu zbog čega brže gubi elastičnost. Kada mažete ruke i lice možete s istom kremom namazati i vrat.

Izbjegnite greške koje često radite i vodite računa o svom izgledu. Što više budete pazili to su manje vjerojatnosti da ćete biti nezadovoljni kako izgledate.

Autor: S.Š., Foto: PedroVieira/Shutterstock