Najbolji tretman za kosu

lijepa i zdrava kosa

Vodite li računa o ljepoti i nije vam svejedno kako izlazite van, imate li na sebi savršen make up i najbolju frizuru? Sve žene i djevojke kojima je važno kako izgledaju znaju da za ljepotu treba izdvojiti dovoljno vremena. Što to znači?

Što podrazumijeva ljepota i koliko truda treba uložiti? Kako bi izgledali besprijekorno važno je da vodite računa o redovitoj njezi, koja uključuje određene preparate i zdrave životne navike.

Samo zdrava i uravnotežena prehrana s vrijednim namirnicama obogaćenim vitaminima, mineralima i vlaknima može vašem organizmu pružiti sve potrebno nakon čega će koža i kosa uzvratiti podjednakom mjerom. To znači ako želite imati lijepu kožu te sjajnu i zdravu kosu, važno je da ne zaboravite na namirnice koje vam to omogućuju.

Sada kada ste riješili zdravlje, ne treba zaboraviti na razne preparate koji vam poput svih moćnih saveznika pomažu održati prekrasan izgled. Kreme, ulja i maske su sve što bi se trebalo naći u pripremi, kako za kožu tako i za kosu.

Najbolji tretman za kosu je onaj koji se odnosi na sve spomenute preparate i zdrave navike, ali isto tako i određene rituale. Volite li jesti jogurt? Pokazalo se da nema blagotvorni učinak samo na probavu, nego uz njegovu pomoć možete imati lijepu kosu.

Zahvaljujući svojim antibakterijskim svojstvima jogurt pomaže kod stimuliranja tjemena i rasta kose. On vam može pomoći i da se riješite peruti, a zbog proteina koje sadrži, vaša će kosa dobiti dovoljnu količinu hidratacije.

Jogurt možete iskoristiti na nekoliko različitih načina. Nakon što ste oprali kosu prije šamponiranja, nanesite jogurt na cijelu kosu, omotajte ručnikom i ostavite pola sata. Nakon toga isperite i nastavite sa šamponiranjem.

Za razliku od ove osnovne metode gdje ide samo jogurt, pokušajte dodati i jedno jaje. Napravite sve isto kao i u prethodnom tretmanu, a jaje je odlično jer pored toga što učvršćuje kosu daje joj i potreban sjaj. Uz ovakav tretman jednom tjedno vaša će kosa izgledati jednostavno neodoljivo.

Autor: S.Š., Foto: Pressmaster/Shutterstock