Najbolji savjeti za pripremu vjenčanja

mladenci na slikanju

Još uvijek ne možete zaboraviti najromantičniji trenutak u svom životu kada vas je vaš dragi zaprosio? Svaka kava s prijateljima završi temom prosidbe, iako se trudite da ne budete dosadni i naporni. Sada kada je prosidba iza vas potrebno je organizirati vjenčanje koje ćete pamtiti do kraja života.

Važno je da s pripremom krenete na vrijeme i da se ne opterećujete onim što ste vidjeli kod drugih. Budite svoji i pokušajte iskoristiti najbolje od svega i napraviti zabavu za pamćenje. Slijede najbolji savjeti za pripremu vjenčanja.

Prije nego krenete u realizaciju sastavite plan koji će uključivati sve poslove koje treba napraviti prije važnog datuma. Kako su financije najvažnije pitanje, provjerite s koliko novca raspolažete i nakon toga iznesite sve ono što bi htjeli imati.

Kada zbrojite troškove bit ćete pametniji i znat ćete što si od toga možete priuštiti, a što ćete jednostavno morati zaboraviti. Cilj nije da svadbu otplaćujete još nekoliko godina, nego da uživate ne samo na taj dan nego i one koji dolaze nakon svadbe.

Uvijek vam mogu pomoći vaši prijatelji i članovi obitelji koji mogu uskočiti kod pozivnica ili drugih stvari. Na vama je samo da smislite ideju kako bi pozivnice trebale izgledati.

Svako vjenčanje može biti kao iz snova samo ako par zna što želi. Sada kada ste uštedjeli na određenim područjima možete se posvetiti vjenčanici, odabiru sale, benda i cvjećarnice.

Važno je da tijekom planiranja prvo dogovorite sastanak sa svećenikom (ako će vjenčanje biti u crkvi) kako bi rezervirali datum. Nakon svećenika ili matičara potrebno je pronaći najbolji bend ili DJ-a uz čiju ćete glazbu plesati do ranih jutarnjih sati.

Sa cvjećarnicom ne zaboravite dogovoriti kakve ukrase želite i koje cvijeće treba biti u prvom planu. U slastičarni upozorite na okuse za koje želite da budu prisutni u torti ili njih nekoliko.

Uvijek ostavite barem tjedan dana prije vjenčanja ako treba još nešto završiti ili doraditi, a na važan dan mislite samo na to kako ćete se zavjetovati na vječnu ljubav.

Autor: S.Š., Foto: Petrenko Andriy/Shutterstock