Najbolji savjeti za mame

savjeti za mame

Prije nego beba stigne u kuću, važno je da se vi kao majka pripremite i da napravite neke stvari koje će vam olakšati zahtjevne trenutke koji vas čekaju. Što sve trebate napraviti prije nego beba stigne kući, donosimo u nastavku. Slijede najbolji savjeti za mame.

Ukoliko se dan D sve više bliži, vrlo vjerojatno vi niti sami ne znate od kuda da krenete. No, važno je da si sve posložite prije, kako bi vam kasnije bilo lakše.

Bilo bi dobro kada bi napunili sve spremnike hrane, tako da o njoj ne morate brinuti u danima kada za to ionako nećete imati vremena. Kupite što više gotovih proizvoda i onih koji mogu stajati mjesecima, kako bi si olakšali.

Za kuhanje pozovite nekoga u pomoć! U prvih šest tjedana trebate se brinuti samo o bebi i sebi, te za kuhanje zaposlite nekoga tko vam može pomoći.

Sjedalica za auto je važna, te bez nje ne smijete dijete voziti nikuda. Kako bi u trenutku kada će vam trebati mogli s njom baratati bez problema, važno je da sjedalicu naučite montirati prije nego se beba rodi.

Ukoliko imate starije dijete, morate s njim često razgovarati o dolasku nove bebe u obitelj, te mu probajte objasniti kako dolazak bebe neće promijeniti vaše osjećaje i odnos prema njemu. Prije nego se uputite u bolnicu dogovorite sa starijim djetetom koji će biti njegovi zadaci, kako bi se osjećalo važno i dio obitelji kada beba stigne.

Izbor pedijatra valja obaviti onda kada je dijete još u vama, kako se ne bi s time zamarali kasnije, te kako ne bi hitno tražili pedijatra ukoliko je djetetu hitno potrebna pomoć i njega.

Organizirajte pomoć u kući prije poroda, te ukoliko vam se netko sam ponudi za pomoć, tu pomoć nemojte odbiti. Odmah napravite i plan spavanja, kako spavanje bebe ne bi utjecalo na spavanje starijeg djeteta. Zaposlite nekada i partnera, te nemojte dopustiti da sav teret brige oko djeteta padne samo na vas.

Važno je da niste sami i da ste svjesni kako se u svakom trenutku možete osloniti bilo na svog partnera ili nekog od članova obitelji, budući da se svi zajedno pripremate za poseban događaj u svom životu.

Autor: A.Z., Foto: Valua Vitaly/Shutterstock