Najbolji savjeti za majke

ne kasniti

Ukoliko u vašoj obitelji imate problem sa kašnjenjem, a još ako k tome taj problem potječe od vas, u nastavku vam donosimo nekoliko savjeta kako da se riješite tog problema, i kako da sve obveze stignete obavljati na vrijeme.

Naučite realno procijeniti koliko će vam biti potrebno da obavite neki zadatak. Žene često podcjenjuju vrijeme, kada se radi primjerice o spremanju. Kada si računate koliko će vam trebati da obavite neki posao, nemojte se preračunati, radije si dajte više vremena i prostora kako bi ga sigurno uspjeli na vrijeme obaviti, pa čak i ako krene po zlu, jer ne teče uvijek sve glatko, pa si dajte prostora i za takve stvari.

Napravite si raspored, kako ne bi zaboravili na obavljanje bitnih stvari. Raspored stavite na vidljivo mjesto koje vam najviše odgovara.

Ukoliko ste po prirodi neodlučni što se tiče oblaćenja i ne možete se spremiti u kratkom roku, najbolje bi bilo da si odjeću koju ćete sutradan obući pripremite navečer prije spavanja, kako vas ne bi takvi problemi mučili, i kako ne bi sutradan kasnili.

Jednako tako dan ranije pripremite odjeću za svoju djecu, kako sutra dan ne bi bila nepotrebna panika. Pripremite jakne i cipele jedne nasuprot drugih, kako se ujutro ne bi stvarala gužva na izlazu.

Prije spremanja djece u krevet, pobrinite se da su im sve stvari za sutra dan spremne. Najbolje je da se sve što je potrebno za sutra, spremi danas kako ne bi bilo panike, žurbe i kašnjenja.

Pokušajte se organizirati i držati se tih pravila, jer što se prije vi organizirate, organizirati će se i drugi koji žive s vama, posebice djeca. Zapravo je vrlo jednostavno ne kasniti, samo si trebate dati dovoljno vremena za obavljanje zadataka, a ne se precjenjivati.

Kada usvojiti ovu naviku ranijeg spremanja i davanja dovoljno vremena za obavljanje svih stvari, biti ćete puno veseliji i opušteniji, bez nepotrebnog pritiska i žurbe.

Autor: A.Z., Foto: Lisa S./Shutterstock