Najbolji savjeti za korištenje maskare

nanošenje maskare

Kako se šminkate? Koristite li samo maskaru ili se ipak povremeno odlučujete za uvijač za trepavice? Bez obzira na način šminkanja želja svih je ista, a to su istaknute i prekrasne trepavice uz pomoć kojih će vaše oči dobiti posve novu dimenziju.

Da bi rezultat na kraju dana bio zadovoljavajući važno je da poznajete tajne najboljih vizažista, zahvaljujući kojima trepavice postaju onakve kakvima ste ih zamislili. Slijedi nekoliko savjeta za korištenje maskare, a vi provjerite što ste radili dobro, a što bi možda trebalo malo popraviti.

Koju boju koristite? Jeste li vjerni klasičnim crnim i smeđim nijansama ili ipak volite eksperimentirati s različitim bojama, kao što su crvena, plava, zelena itd? Bilo bi dobro kada bi vesele boje rezervirali samo za posebne prilike, a za svakodnevni look ostali vjerni uobičajenim nijansama.

Nije dovoljan jedan sloj maskare, potrebna su barem tri sloja, ali sve svojim redom. Kada nanosite maskaru važno je da prvo stavite jedan sloj maskare na oba oka, pričekate da se osuši i nastavite dalje. Isto tako sve do trećeg i završnog sloja.

Opet nije dobro ni pretjerati kako vam se ne bi stvarale grudice. Da bi bili u potpunosti sigurni da vam se trepavice neće slijepiti, uvijek možete obrisati četkicu od papir i tako ukloniti višak. Ne treba zaboraviti na donje trepavice. Njih isto tako treba istaknuti, a ako ste previše stavili, višak možete ukloniti uz pomoć čiste četkice koju uvijek držite u rezervi.

Prilikom kupovine maskare ne bi bilo dobro da ju isprobavate u dućanu jer tako možete dobiti virus koji će naštetiti vašim očima. Dok kupujete novu maskaru potrebno je znati za što vam treba. Radi li se o postizanju volumena ili želite da vam budu duže. Ako niste sigurni uvijek možete pitati osobu koja radi u dućanu.

Uvijač za trepavice treba koristiti prije nanošenja maskare, a nikada ne poslije. Uz ovih nekoliko savjeta vaše će oči biti još ljepše i to zahvaljujući trepavicama koje će im dati onu finalnu notu.

Autor: S.Š., Foto: Inga Ivanova/Shutterstock