Najbolji savjeti za depilaciju

uklanjanje dlačica

Koji je najbolji način za riješiti se dlačica? Odgovor će ovisiti o tome što vam je važnije, da ste brzo gotovi, da je depilacija bila bezbolna ili da ste se riješili dlačica na duže vrijeme… Postoji nekoliko načina kako možete ukloniti dlačice i uživati u glatkoj koži.

Brijete li se? Brijanje je jedan od načina kako vam koža na nogama i drugim dijelovima može biti glatka i to za kratko vrijeme. Dobro je što u dućanima postoje razni modeli britvica prilagođenih ženama, a zbog čega brijanje više ne završava s neugodnim posjekotinama.

Sve što trebate učiniti je navlažiti kožu, nanijeti gel i povlačiti britvicu u smjeru suprotnom od smjera rasta dlačica. Veliki nedostatak brijanja i zašto su mnoge žene odustale od ovakvog načina je što dlake narastu već treći dan.

Želite li bezbolno depiliranje i da o dlačicama ne morate razmišljati barem tjedan dana? Za vas je kao stvorena krema za depiliranje. Prije nego se odlučite za ovakav način uklanjanja dlačica provjerite jeste li alergični na neki od sastojaka. Problem kod krema je što imaju neugodan miris koji mnoge žene ne mogu podnijeti.

Depilacija voskom je najbolnija, ali s njom ste mirni duže vrijeme. Tri tjedna bez razmišljanja o depiliranju nekima je sasvim dovoljno. Odlučite li se na tretman kod kuće bit će vam najlakše rukovati trakicama za depilaciju.

Dlake bi trebale biti najviše dugačke 5 mm. Vosak nanesete na kožu i povlačite u smjeru suprotnom od rasta dlačica. Uklanjanje dlačica uz pomoć voska ne mora uvijek biti najbolnija metoda, a potrebno je prije nanošenja voska na taj dio kože staviti malo dječjeg pudera.

Mekane i tanke dlačice… Takve su nakon što se podvrgnete tretmanu električnim depilatorom. Stručnjaci smatraju kako se radi o jednom od najboljih načina za rješavanje dlačica jer ste mirni do 4 tjedna. Na početku može biti bolno, ali s vremenom se koža navikne bez iritacija i crvenila. Odaberite najbolju metodu za glatke noge.

Autor: S.Š., Foto: Olinchuk/Shutterstock