Najbolji saveznici za mršavljenje

med u zdjelici

Mršavljenje je proces koji traži puno truda, dobre volje i snagu karaktera. Očito je kako se radi o kompliciranoj radnji na koju treba biti psihički spreman, a kako ona nije nimalo lagana, bilo bi dobro znati saveznike koji će vam olakšati sve zajedno i pomoći da izgubite kilograme.

Postoji nekoliko načina kako možete smršaviti, a osim dijeta tu su i ostale metode koje traže promjenu načina života i okretanje određenim namirnicama. Zahvaljujući ovoj metodi dijeta možda i neće biti potrebna, a sve što trebate je znati koji su to saveznici što se moraju naći na vašem jelovniku.

[fvplayer src=”http://vimeo.com/114871400″]

Uz pomoć ovih saveznika riješit ćete problem na dulje vrijeme i zadržati svoju kilažu bez da razmišjate o tome kako bi se jednog dana mogli vratiti na nekadašnji broj kilograma. Osim redovitog vježbanja bez kojeg je teško zamisliti održavanje idealne težine, ne treba zaboraviti na prirodnu sol.

Umjesto kuhinjske soli koja je kemijski prerađena i u kojoj nakon procesa čišćenja ostaje samo natrijev klorid stran ljudskom organizmu, bilo bi bolje kada bi koristili Himalaysku sol koja u sebi sadrži sve najvažnije elemente potrebne za zdravlje čovjeka.

Natrijev klorid ljudsko tijelo ne može apsorbirati zbog čega dolazi do nakupljanja tekućine, a na kraju i pojave celulita. Osim zdravlja ne treba zaboraviti i na estetsku sliku cijele priče, a kako je celulit problem mnogih žena, ovaj se podatak sigurno neće zanemariti.

Kava je napitak i dio rituala mnogih i jednostavno je teško zamisliti da bi počeli dan bez tako važnog kofeinskog napitka? Za razliku od šećera koji ste dosada stavljali u kavu, bilo bi najbolje kada bi dodavali malo meda.

Med je odličan jer pomaže u čišćenju organizma i snižavanju razine masnoće u krvi, a kako vam ne bi pokvario okus kave pronađite neutralni med kao što je livadni. Upravo takvu vrstu koriste mnogi caffe barovi.

Zadnji, ali ne i manje važan saveznik za mršavljenje je crni papar. Neka i on postane dio vašeg kulinarstva tako što ćete ga dodati mnogim jelima. Odlučite se za jedan ili sva tri saveznika uz koje će mršavljenje biti lakše.

Autor: S.Š., Foto: fredredhat/Shutterstock