Najbolji preparati za kosu

lijepa i sjajna kosa

Kosa je zaštitni znak ne samo žena nego i muškaraca i kao takva traži našu posebnu pozornost ili svakodnevnu njegu. Upravo zbog toga što je izložena raznim tretmanima od onih agresivnih do blažih, važno je poraditi na kvalitetnoj njezi.

Najbolja njega kose podrazumijeva i najbolje preparate te usvajanje zdravih životnih navika. Koliko god neki vjerovali kako nije važno što jedete i način kako živite, da to neće utjecati na kvalitetu vlasi, u krivu su. Stručnjaci su došli do zaključka da mnogi problemi s kosom dolaze zbog toga što vlasima nedostaje nekoliko važnih nutrijenata poput minerala i vitamina.

Zato je važno poraditi na konzumiranju zdravih namirnica koje u sebi imaju dovoljnu količinu vitamina, proteina, vlakana i minerala. Pored toga što će kosa biti sjajna, mekana i jednostavno prekrasna, vi ćete se bolje osjećati jer nećete imati problema s bolestima.

Zdrava i uravnotežena prehrana jedan je dio priče, pa tako ne treba zaboraviti i na ostale faktore koji mogu pomoći. Koji su najbolji preparati za kosu? Kako bi znali što i na koji način treba koristiti, slijede savjeti o njezi kose.

Ukoliko imate problema sa suhom kosom i oštećenim vrhovima, za vas su najbolje rješenje maske iz kućne radinosti. Ne samo što ćete uštedjeti na svom budžetu nego ćete napraviti masku nakon koje će vaša kosa oživjeti.

Spas u tom trenutku pruža dobitna kombinacija maslinovog ulja i meda. Pomiješajte ova dva sastojka, stavite na kosu i zamotajte ručnikom. Držite najviše 20 minuta i nakon toga isperite. Napravite ovaj tretman najviše dva puta tjedno, a vrlo brzo bi trebali primijetiti rezultate.

Za sve one koji žele zadržati sjaj na svojoj kosi neće pogriješiti ako pokušaju sa starom i provjerenom metodom. Potrebno je uzeti malo octa i pomiješati s vodom te s tim isprati kosu. Ako ste jedan od onih sretnika koji ima lijepu i gustu kosu, dovoljno je samo jednom tjedno nanijeti masku kako bi zadržali njeno zdravlje.

Prije nego učinite bilo što važno je da znate kakvu kosu imate i prema tome se ravnate. Ukoliko niste sigurni za savjet uvijek možete upitati svog frizera i onda nakon toga krenuti na ljekovite tretmane, nakon kojih će vaša kosa biti čarobna.

Autor: S.Š., Foto: Pressmaster/Shutterstock