Najbolji preparati za čišćenje lica

umivanje hladnom vodom

Kako čistite lice? Koristite li posebne preparate ili se oslanjate samo na toplu vodu i sapun? Za koji se god način odlučili čišćenje lica treba biti temeljito jer je taj dio kože posebno izložen zagađenju, a najviše kod onih koji žive u velikim gradovima. Lice treba čistiti redovito i paziti da se uklone svi tragovi make upa.

Postoji jutarnji i večernji ritual koji treba raditi svaki dan. Ujutro nakon umivanja na lice je potrebno nanijeti hidratantnu kremu koja će zaštititi vaše lice. Večernja njega traje malo duže i zahtijeva čišćenje lica nakon boravka cijeli dan na otvorenom. Šminku je potrebno ukloniti kako bi se oslobodile pore i kako bi se koža tijekom noći mogla oporaviti.

[fvplayer src=”vimeo.com/video/114873146″]

Lice možete očistiti uz pomoć mlijeka koje je blago i namijenjeno osjetljivoj ili suhoj koži. Mlijeko za čišćenje sadrži više masnoće i zato s njim treba biti oprezan. Krema za čišćenje je najbolja za uklanjanje šminke. Masna je i kod suhe kože se može primijeniti i tijekom dana.

Vaše lice može biti čisto, a koža lijepa, glatka i mekana uz pomoć redovite njege, a pomoći će vam i sapun. On je dobro rješenje za glatku kožu koja nije presuha, ali ni premasna.

On ne bi smio imati jak miris niti u sebi sadržavati bilo kakve dodatke za dezodoriranje. Odlučite li se za alkalične sapune koji na koži ostavljaju bjelkasti sloj, njih bi trebalo isprati uz pomoć velike količine vode.

Vodica za lice najbolje je rješenje za one koji imaju problema s masnom kožom, a služi za dezinficiranje i privremeno skupljanje pora. Nju ne treba koristiti svaki dan nego samo povremeno kako bi temeljito očistili lice. Osobe koje imaju suhu kožu morale bi izbjegavati vodicu za lice jer će zbog alkohola koji sadrži još više isušiti kožu.

Prije nego što se odlučite za najbolji preparat provjerite što vam odgovara jer nije svejedno ako imate suhu, masnu, mješovitu ili normalnu kožu. Na tržištu zato postoje različiti preparati namijenjeni za svaki tip kože.

Autor: S.Š., Foto: Leonid and Anna Dedukh/Shutterstock