Najbolji make up trikovi

našminkana žena

Kako bi uvijek bili zadovoljni šminkom koju nanesete važno je da ste upoznati sa svim tajnama najboljih make up artista. Prije nego krenete sa savjetima vizažista, bilo bi dobro da poznajete sve prednosti i tajne lica, što mu odgovara, a što nikako ne bi trebali raditi.

Šminkanje je najbolji način da istaknete sve ono što bi trebalo i pritom sakrijete sve sitne nepravilnosti za koje ne želite da se primijete. Ruž za usne je najbolji način da istaknete ljepotu svojih usana. Jeste li znali da ga možete iskoristiti i za druga područja na svom licu kao što su oči?

Kako su ruževi vlažni to ih čini idealnom osnovom za nanošenje kremastog sjenila. Sve što trebate učiniti je pomiješati ruž u neutralnoj nijansi s malom količinom hidratantne kreme i potom ga nanijeti na kapke. Dobit ćete efekt kojem ste se nadali, a hidratantna krema će ujedno omekšati vaše kapke.

Najvažnije područje na licu prilikom šminkanja i kojem se žene naviše posvećuju su upravo oči. Osim olovke i sjenila ne treba zaboraviti na maskaru. Uz pomoć nje ćete dobiti toliko željeni volumen, a vaše će trepavice biti duže i istaknutije.

Maskaru osim za trepavice možete iskoristiti na još jedan način. Koliko ste puta razmišljali o svojim obrvama i kako one izgledaju? Koliko je važno da pazite na sjenilo koje ćete nanijeti tako je potrebno voditi računa i o obrvama. One moraju biti lijepo oblikovane kako ne bi narušile vaš izgled.

Kada ste potrošili maskaru uzmite četkicu i dobro je operite kako na njoj ne bi bilo ostataka maskare. Nakon što ste uklonili i posljednji trag sada možete četkicu iskoristiti kako bi počešljali i uredili obrve.

Za najbolju podlogu na licu potrebno je odabrati puder koji se stapa s vašom bojom kože. Osim pudera važno je da pronađete što svjetliju nijansu korektora s kojim ćete sakriti sve nepravilnosti na koži i svjetliji puder u kamenu ili prahu. Ovako se podloga neće primijetiti, nego samo boje. Upotrijebite ove savjete i izgledajte čarobno.

Autor: S.Š., Foto: Ersler Dmitry/Shutterstock