Najbolji kuhinjski trikovi

kuhinjski trikovi

Svakodnevne poslove u kuhinji vam mogu olakšati i jednostavni kuhinjski trikovi, koje vam donosimo u nastavku. Kako bi bilo sto posto sigurni da su jaja svježa, prije pripreme jaja provjerite njihovu svježinu uz pomoć čaše i vode. Napunite čašu s vodom i stavite jaje u vodu. Ukoliko je jaje svježe, ostat će na dnu čaše, dok će staro jaje početi plutati.

Koru od torte lakše izrežite tako da upotrijebite konac za zube i čačkalice. Na krajeve čačkalica zavežite po jedan kraj konca za zube pa prerežite koru za tortu na željenom mjestu.

Ukoliko vam je nakon kuhanja ostalo viška umaka za jelo, nemojte ga bacati. Sačuvati ga možete tako da ga prelijete u posudicu za led i zaledite. Tako ćete imati gotovi umak kada god vam je potrebno, a da ga nemate vremena pripremati.

Kako bi dobili što više soka prilikom cijeđenja limuna, prije cijeđenja limun malo pritisnite s dlanom, pa ga valjajte po kuhinjskoj površini. Tako izvaljani limun, prerežite po pola i iscijedite na uobičajeni način.

Ukoliko vam je ponestalo posudica za mafine, ništa zato jer vam poslužiti može i papir za pečenje. Jednostavno samo u kalupe za pečenje mafina stavite papir za pečenje izrezan na kvadrate i istresite smjesu za mafine.

Kako bi prilikom pečenja riba ostala u komadu i imala bolji okus, uvijek ispod nje stavite kriške limuna koje će vam u tome pomoći. Svejedno je gdje pekli ribu, na tavi ili u pećnici, limun će biti odličan spoj.

Koliko god vam čišćenje koštica iz višanja predstavljalo muku, od sada ih možete očistiti na vrlo jednostavan način. Čistite koštice tako da upotrijebite bocu i čačkalicu. Na otvor boce stavite vodoravno čačkalicu, pa istisnite preko nje višnju. Višnja će pasti u bocu, a koštica će ostati izvan nje.

Kako bi lakše ogulili mandarinu, odrežite je na gornjem i donjem rubu i otvorite. A za odličnu strukturu sladoleda u svakom trenutku, sve što trebate napraviti je prije spremanja sladoleda u zamrzivač, spremiti ga u najlonsku vreću.

Uz najbolje kuhinjske trikove mnogo toga će vam biti lakše za napraviti. Pojednostavnit ćete si život i boravak u kuhinji bit će zabavniji.

Sve naše video savjete provjerite u nastavku!

Autor: A.Z., Foto: jokerpro/Shutterstock