Najbolji horor filmovi

Zdjela puna kokica, Foto: Buono/Flickr

Ljubitelj ste strašnog i ne volite previše gledati romantične komedije sa sretnim završetkom. Vi ste svakako tip osobe koji više naginje napetim filmovima, od kojih se neki danas mogu svrstati i pod klasike.

Naravno da mislimo na horor filmove uz koje smo odrastali, a uz koje i danas dobijemo onaj čudni osjećaj u trbuhu. Ne možemo reći da nam je svejedeno kada ih ponovno gledamo. Još su uvijek strašni i uvjerljivi.

Malo smo se dali u istraživanje i odlučili pogledati koji su to najbolji filmovi snimljeni u ovom žanru. Ako nemate ideju, a htjeli bi pogledati film strave, tada ostanite još malo s nama.

Navodimo nekoliko filmova za koje mislimo kako su obilježili svoja razdoblja:

Petak 13, iz 1980. godine

Naravno radi se o horor filmu snimljenom početkom osamdesetih godina prošlog stoljeća. Radnja filma je orijentirana prema skupini tinejdžera koji odluče ljetovati na Crystal Lakeu i gdje ubrzo upoznaju Jasona Voorheesa i njegove strašne namjere. Ubrzo nakon originala usljedili su nastavci

Vrisak, iz 1996. godine

Vrisak je jedan od najpoznatijih filmova iz žanra horor filmovi, a da je iz novijeg doba koji je na svoj osebujan način pokušao oživjeti atmosferu nekadašnjih filmova. Radnja započinje sudbonosnim pozivom nakon čega slijede strašnja ubojstva u malom mjestu. Ubrzo su krenuli nastavci sa sve većim brojem žrtava.

Krug, iz 1998. godine

Film japanskog redatelja jedan je od najstrašnijih filmova svih vremena. Radi se o jednom od najuspješnijih japanskih filmova. Radnja se vrti oko čuvene video kazete. Svi koji ju pogledaju dobiju poziv te nakon sedam dana umru sa strašnim izrazom na licu.

Poltergeist, iz 1982. godine

Radi se o kultnom filmu Tobea Hoppera i Stevena Spielberga. Radnja je orijentirana oko kuće koju opsjedaju duhovi i oko male djevojčice koju potom odmu. Od početka do kraja vlada jezovita atmosfera koju pojačava ono što ne vidimo.

Noć vještica, iz 2007. godine

Remake kultnog filma s kraja sedamdesetih godina o dječaku koji je odrastao u psihopata. Naravno da je snimljeno više filmova, a svaki od njih vrti se oko glavnog lika Michael Myersa koji iza sebe ostavlja sve više žrtava. Zaista jezovit film.

Autor: S.Š.  Foto: Buono/Flickr