Najbolji dijetni trikovi

zdjela salate

Da bi dijeta bila uspješna važno je da se pridržavate određenih pravila i ostanete dosljedni do kraja. Kako bi bili sigurni da ćete uspjeti izgubiti kilograme, upoznajte se s najboljim dijetnim trikovima uz koje je sve moguće.

Problem mnogih je kada odluče krenuti na dijetu da odustanu i prije nego što je sve počelo. Razlog je u izgladnjivanju, što nikako ne bi trebali raditi. Uskraćivanjem važnih obroka ne radite dobro sebi, nego samo šokirate organizam zbog čega se kasnije možete i razboljeti.

Provedena su razna istraživanja i skoro sva su dala jednake rezultate. Čovjek da bi uspio smršaviti mora što više žvakati i dati si dovoljno vremena da pojede ono što je pred njim. Osobe koje jedu sporije i uživaju u hrani dokazano konzumiraju manje obroka i tako dobivaju manje kilograma.

Bilo bi dobro kada bi svaki vaš obrok barem jednim dijelom sadržavao i povrće jer ćete tako manje pojesti. Povrće je bogato vlaknima, a pored toga što omogućuje detoksikaciju ono ujedno pruža sitost.

Ne zaboravite na kockice leda. Ovog puta ih nećete staviti u svoj najdraži sok ili neko alkoholno piće, nego ćete svakom svom obroku dodati jednu kockicu leda. Zašto je to važno? Upravo će ta kockica privući masnoću, koju ćete potom lakše odvojiti u svom tanjuru i nećete ju pojesti. Dodajte juhi ili varivu jedno osvježenje.

Ponekad je zaista teško odoljeti gladi, pa kako se više ne bi mučili pokušajte umjesto obične vode popiti mineralnu. Upravo će ona pružiti organizmu sitost i na jedan ga način prevariti. Mineralna voda ima bolji učinak od obične vode.

Postoji još jedan trik s kojim možete pokušati, a to je da jedete iz crvenih tanjura. Pokazalo se da osobe koje jedu s takvih tanjura pojedu manje, nego da im je hrana bila poslužena na bijelim tanjurima.

Ocat je još jedna namirnica koju bi trebalo dodati prehrani. Zahvaljujući njemu dolazi do usporavanja brzine kojom se želudac prazni i tako osigurava duži osjećaj sitosti. Uz spomenute trikove rezultati sigurno neće izostati.

Autor: S.Š., Foto: Yuri Arcurs/Shutterstock