Najbolje rješenje za glatke noge

glatke noge

Želite lijepe i glatke noge bez tih dosadnih dlačica zbog kojih morate više vremena provesti kod kozmetičara ili u vlastitoj kupaonici? Svjesni ste kako ne možete odjenuti haljinu ili kraću suknju, ako se niste riješili dlačica? Slijedi najbolje rješenje za glatke noge.

Lijepe noge bez dlačica cilj su mnogih žena i zbog toga je važno znati koji se sve načini smatraju najboljim za njihovo uklanjanje, a nakon čega koža neće imati nepoželjne iritacije u obliku crvenila i uraslih dlačica.

Depilacija šećernom pastom jedna je od popularnijih metoda za koju se mnogo žena odlučuje budući da je manje bolna od voska jer se pasta ne lijepi za kožu, nego samo za dlačice. Radi se o tretmanu za koji se vjerovalo da ga je koristila i sama Kleopatra, a danas podrazumijeva kombinaciju vode, glukoze, saharoze i fruktoze.

Smjesa bi trebala biti mlaka i nanositi se u suprotnom smjeru od prirodnog rasta dlačica. One bi trebale biti između 3 i 4 mm dužine, a dobro je što se tretmanom ujedno obavlja i piling kože te se uklanjanju odumrle stanice kože. Dlačice nakon šećerne depilacije postaju tanje i svjetlije.

Kada je u pitanju potpuno uklanjanje dlačica žene se odlučuju za laser, koji košta najviše od svih metoda, ali radi se o postupku koji dugotrajno daje najbolje rezultate jer dlačice s vremenom na nekim mjestima u potpunosti nestaju. Razmak između tretmana bi trebao biti od 4 do 6 tjedana, a u međuvremenu dlačice se mogu uklanjati uz pomoć britvice.

Brijanje je zasigurno najbrža metoda, ali ujedno bez dugoročnih rezultata i s povećanom mogućnošću iritacija baš kao i nakon voska. Urasle dlačice ovdje nisu nepoznanica baš kao ni crvenilo. Nakon brijanja dlačice počnu rasti već drugi ili treći dan i oštrije su na dodir.

Kod voska treba više vremena da narastu, ali problem je što osjetljiva koža ne reagira najbolje na visoke temperature kojima je izložena tijekom tretmana.

Najbolje rješenje za glatke noge na kraju su se pokazale šećerna pasta i epilacija uz pomoć lasera. Na svakome je da odabere najbolje za sebe, a važno je samo dobro planirati i znati kako rasporediti financije. Rezultat će na kraju biti glatke noge.

Provjerite i naše video savjete i zauvijek imajte lijepe i glatke noge!

Autor: S.Š., Foto: Valua Vitaly/Shutterstock