Najbolje maske za lice

maska za lice

Maska je kozmetički pripravak kojim se djeluje na određeni tip i potrebu kože. Možemo ih naći u obliku kreme, gela ili praha te može biti topla ili hladna. Uvijek se treba nanositi na prethodno dobro očišćenu kožu kako bi bolje unijela hranjive tvari.

Na svakoj maski uvijek piše vrijeme djelovanja te bi se toga trebalo pridržavati. Uglavnom je to oko dvadesetak minuta. Uklanjamo je vlažnim maramicama, vaticama ili prethodno namočenim toplim ručnikom kako bi se sredstvo nesmetano skinulo.

Maske djeluju tako da sužavaju pore, uklanjuju nečistoću kao što su miteseri i sebum te odumrle rožnate stanice kože. Djeluju protuupalno, reguliraju sebum, čine kožu dovoljno vlažnom. Potiču bolju prokrvljenost kože pa se poslije maske koža više hrani vitaminima i mineralima. Također, maske imaju funkciju zaglađivanja kože, te se preporuča kod zrelijih žena kao prevencija protiv bora.

U nastavku pogledajte kako nanijeti i skinuti masku za lice.

Maska za predio oko očiju se preporuča kod osjetljivog područja oko očiju jer je na tom mjestu dosta izražena suhoća. Prislanjau se na kapke u obliku gaza. Pomoći će vam tako da će vam vratiti prirodnu vlažnost kože.

Mineralna maska je namijenjena koži bez minerala. Najpoznatija među mineralnim maskama je maska od algi. Hidratizira, vraća sjaj te smanjuje bore.

Hidratantna maska je odlična za osobe koje borave u zagušljivim i zatvorenim prostorijama te ako ste pod stresom ili ste pušač. Ugodno će obnoviti i hidratizirati tako nepovoljno izloženu kožu. Vratit će joj izgubljenu vlažnost i spriječiti dehidriranost kože.

Hranjiva maska pogoduje zreloj koži kad je tonus kože u izrazitom slabom stanju te kad mu je potrebna totalna regeneracija. Takve maske su pune vitamina, minerala, elastina i kolagena.

Termo maske služe za lakše čišćenje lica. Uglavnom je koriste kozmetičari, ali i vi je možete koristiti prije čišćenja lica. Pomoću nje je koža mekša pa se nečistoće lakše uklanjaju. Poznata je po tome da i otvara pore te joj možemo pridodati još jedan plus što se tiče pravilnog uklanjanja mitesera, začepljenih komedona.

Autor: A.B., Foto: Poznyakov/Shutterstock