Najbolje ideje za popravke u kući

najbolje ideje za popravke

Jeste li znali da za brojne kvarove u kući ne trebate uobičajeni alat kao što su kliješta? Ponekad će umjesto njega više pomoći alat za koji niste ni znali da vam može pomoći oko pojedinih popravaka. Ne radi se samo o aluminijskoj foliji, sodi bikarboni, nego i o drugim korisnim stvarčicama. Saznajte koje su najbolje ideje za popravke u kući.

Najbolje ideje za popravke u kući podrazumijevaju zanimljive i praktične savjete koji će vam pomoći da se riješite ogrebotine na mobitelu, popravite vodovod, ili možda riješite problem zaglavljenih patentnih zatvarača.

Aluminijska folija je jedan od najkorištenijih alata u kućanstvu. Pomaže provesti elektricitet, odbiti toplinu te može poprimiti bilo koji oblik, zbog čega se koristi i kao premosnica za slomljeni kontakt baterije.

Sodu bikarbonu bi trebalo imati svako kućanstvo, a pored toga što se koristi za brojne tretmane ljepote, odlična je i za brojne popravke u kući. Zahvaljujući tome što neutralizira lužine i kiseline, odlična je ako želite ukloniti neugodan miris iz kanti za smeće, slivnika i hladnjaka.

Kada su u pitanju najbolje ideje za popravke u kući ne treba zaboraviti na alkoholni ocat. Radi se o sredstvu za čišćenje koji pomaže uništiti brojne bakterije i plijesan. Učinkovit je kod otapanja kamenca te ostalih mineralnih naslaga na staklu i kromu. Prije upotrebe potrebno ga je razrijediti uz pomoć vode te nanijeti direktno na željeno mjesto.

Voće se nalazi na popisu zdravih namirnica koje bi trebalo konzumirati zbog brojnih vitamina, minerala i vlakana. Pored toga što pomaže ojačati imunitet i poboljšati zdravstveno stanje svakog čovjeka, voće je odlično i za brojne popravke u kući. S bananom ćete popuniti ogrebotine na mobitelu, a limun će poslužiti za čišćenje kamenca.

Stare četkice za zube ne treba bacati nego ih sačuvati za čišćenje teško dostupnih mjesta, kao što uglovi pećnice ili područje između tipki na tipkovnici.

Sušilo za kosu nije dobro samo za sušenje vlasi, s njim možete ukloniti staru naljepnicu s namještaja ili skinuti proliveni vosak.

Razni popravci u kući mogu se riješiti uz pomoć jednostavnih i praktičnih alata, koji su postali nezaobilazni zahvaljujući tome što mogu riješiti nekoliko problema. Dobro je provjeriti što sve imate u kući te sastaviti popis stvari koje bi vam uvijek mogle zatrebati.

Autor: S.Š., Foto: Aaron Amat/Shutterstock