Najbolja priprema za ljeto

priprema za ljeto

Ako želite biti spremni za najtoplije doba u godini i da pritom ne morate razmišljati je li trbuh dovoljno čvrst i jesu li koža i kosa spremni na izlaganje sunčevim zrakama, slijedi najbolja priprema za ljeto. Važno je biti spreman i dočekati toplo godišnje doba na pravi način.

Među korisnim savjetima koji bi vam u tome mogli pomoći nalazi se i nekoliko trikova za ljepotu, a bez kojih je teško zamisliti zadovoljstvo vanjskom ljepotom.

Čovjek da bi bio zdrav i zadovoljan svojim izgledom mora voditi računa o fizičkoj aktivnosti. Pritom se misli na određen set vježbi koje može izvoditi i kod kuće. U pitanju su vježbe koje se odnose na noge, stražnjicu i trbuh.

Koja je najbolja priprema za ljeto? Najbolje je svaki dan izdvojiti barem 30 minuta kako bi napravili nekoliko serija čučnjeva, ali isto tako i trbušnjaka. Na podu možete izvesti vježbu koja će biti odlična za jačanje stražnjice. Potrebno je leći, savinuti noge i ruke staviti uz tijelo te početi s podizanjem stražnjice koja prilikom svakog podizanja mora biti stisnuta.

Budući da u vrijeme visokih temperatura kožu nije dobro opterećivati s teškim puderima, bit će dovoljne BB ili CC kreme s kojima će koža dobiti dovoljnu količinu vlažnosti. Ako je u pitanju naglašeniji look, dovoljne su maskara i tuš.

Ljeto je vrijeme rezervirano za laganu odjeću i kupaće kostime. Kupaći kostimi trebaju istaknuti prednosti, a sakriti mane. Tako ako imate male grudi najbolje je odabrati kupaći kostim koji na gornjem dijelu ima naglašen uzorak. Ako pritom nemate naglašene bokove dobro je odabrati kupaći kostim s cvjetnim detaljima.

Tijekom visokih temperatura potrebno je pronaći način kako zaštititi kosu i kožu. Moguće je održati zdravlje vlasi zahvaljujući opuštajućoj masaži i pilingu vlasišta.

Kako bi se koža stigla pripremiti na vrijeme potrebno je u prehranu uvrstiti što više namirnica koje imaju dovoljno vitamina i vlakana. Na popisu bi se trebali naći proizvodi od cjelovitih žitarica te svježe salate. Cilj je postići ili održati vitku liniju zahvaljujući kojoj ćete spremno uskočiti u haljinice i kupaće kostime.

Treba početi na vrijeme i pritom imati dovoljno motivacije kako bi izdržali do kraja i priviknuli svoje tijelo na pozitivne promjene.

Autor: S.Š., Foto: HighKey/Shutterstock