Najbolja njega za obojanu kosu

bojanje kose

Bojanje kose je proces koji postoji dugo i kojem se žene izlažu bilo kod kuće ili u frizerskom salonu. Bez obzira kako bojali kosu sigurno želite što dulje uživati u novoj boji. Boja može biti postojana duže vrijeme, a  za to vam je potrebno nekoliko trikova.

Kosu morate pripremiti prije nego što ju odlučite obojati u drugu boju. Bilo bi najbolje 5 dana prije nego što krenete u frizerski salon kosi priuštiti tretman s odgovarajućim regeneratorom koji u sebi ima vrijedne sastojke. Boja će se tako bolje upiti na zdrave i hidratizirane vlasi, dok će bilo kakvo oštećenje biti manje vidljivo.

Bojanje kose je velik korak i kako bi promjena prošla onako kako ste se nadali važno je da odaberete odgovarajuću nijansu. Crvena i crna boja su daleko najizraženije, ali crvena zato ne ostaje dugo dok se crna boja najdulje zadržava u vlasima.

Prilikom bojanja kose vječna dilema je treba li se odlučiti za pramenove ili bojanje kose u jednu boju. Želite li uštedjeti vrijeme i novac i sačuvati prirodan izgled svoje kose, bilo bi najbolje da se odlučite za pramenove. Izrast će ovdje biti neprimjetniji, a pramenovi će se lijepo uklopiti s prirodnom bojom kose.

Za razliku od bojanja kose jednom bojom kada svaki mjesec morate bojati izrast kako ne bi izgledali smiješno, za pramenove se morate potruditi kod frizera svaka 3 mjeseca.

Kako bi boja bila što duže postojana važno je da odaberete odgovarajući šampon. Prilikom kupovine šampona morate pripaziti na njegovu pH vrijednost koja bi morala biti istovjetna pH vrijednosti na kosi.

Ako su vrijednosti previsoke ili preniske može doći do ispiranja molekula boja. Bit će vam najlakše ako potražite šampon koji je predviđen za bojanu kosu, a to možete pročitati na deklaraciji.

Obojana kosa ne podnosi najbolje previsoke temperature, pa bi zato bilo dobro izbjegavati učestalo korištenje pegle za kosu, a više prakticirati prirodno sušenje kose umjesto korištenje sušila za kosu.

Svaka obojana kosa podrazumijeva posebnu i pojačanu njegu te primjenu odgovarajućih maski pomoću kojih ćete nahraniti svoje vlasi i zaštititi ih od mogućih oštećenja. Budite nježni prema svojoj kosi.

Autor: S.Š., Foto: Valua Vitaly/Shutterstock