Najbolja krema protiv bora

borba protiv bora

Starost ne možete izbjeći, ali zato se ona može odgoditi uz nekoliko korisnih savjeta. Pravilan način života i zdrave životne navike najbolji su put prema lijepoj koži i zdravlju.

Najvažnije kod jednih i drugih je da u sebi imaju određene sastojke s kojima ćete pomoći koži da održi elastičnost i ostane mlada još dugo.

Zdrave namirnice bogate vrijednim i neophodnim sastojcima, što manje stresa (uz opuštanje i vježbanje) te određene kreme, svi zajedno čine dobitnu kombinaciju radi koje mnogi neće znati pogoditi koliko vam je zapravo godina.

Jedan od sastojaka bez kojih je nemoguće zamisliti kremu protiv bora je upravo hijaluronska kiselina zbog koje je koža elastična. Ona postoji i u hrani kao što je pileća kožica te pileća hrskavica.

Sigurno nećete pogriješiti odlučite li se počastiti pilećom juhicom i tako svom tijelu osigurati dovoljnu količinu vrijednog sastojka.

Ne treba zaboraviti na vitamin C koji je najzaslužniji za stvaranje hijaluronske kiseline u tijelu. Njega ćete pronaći u namirnicama kao što su paprike i rajčice. Nisu vitamini jedini koji se računaju, tu je i magnezij kojeg ima najviše u zelenom povrću.

Glikolna kiselina koja uklanja mrtve stanice kože još je jedan sastojak bez kojeg je teško zamisliti bilo koju kremu protiv bora.

Odlučite li se za domaće pripravke, kokosovo i maslinovo ulje su najbolji saveznici za njegu kože na licu, budući da pomažu spriječiti gubitak vode, zadržati vlagu i tako onemogućiti isušivanje kože.

Odlične su i kreme koje su sebi sadrže peptide jer pomažu kod proizvodnje kolagena te retinol ili vitamin A. Spomenuti vitamin možete pronaći u mliječnim proizvodima, žutom i narančastom povrću te jetri.

Peptidi ne samo da pomažu smanjiti bore oni ujedno pomažu povećati elastičnost kože, što je važno kada želite ublažiti bore koje su se pojavile na kritičnim mjestima.

Retinol nije dobar samo za bore, pokazalo se da je isto tako učinkovit i kada je pitanju borba s dosadnim i neugodnim prištićima. Radi se o jednom od najpoznatijih sastojaka raznih krema.

Mnogi su mišljenja kako je pravilna njega tijela jedan od načina kako se možete osigurati da odgodite bore još neko vrijeme, a to je moguće uz određene kreme, bilo da se radi o domaćim pripravcima ili kupovnim preparatima.

Autor: S.Š., Foto: R.Iegosyn/Shutterstock