Najbolja dijeta s lubenicama

voćna salata

UN dijeta, Dukanova dijeta, Atkinsova dijeta itd… Ima ih puno i svaka od njih nudi elemente kako što brže i bezbolnije izgubiti višak kilograma. Suvremeni način života nudi prehranu koja ne obiluje potrebnim sastojcima ili ih ima premalo i puno manje aktivnosti nego što bi trebalo biti.

Zbog nedostatka vremena mnogi posežu za brzom hranom, zbog čega dolazi do nagomilavanja kilograma, a i nakupljanja masnoća. Tada više nije pitanje hoćete li se razboliti nego kada. Osim vitke linije svaki čovjek treba težiti prema zdravlju.

Borba s kilogramima ponekad može biti i manje komplicirana, a tu se najviše ističe najbolja dijeta s lubenicama. Lubenica je slatko voće koje sadrži preko 90% vode, a osim toga sadrži puno kalija i vitamina A, B6 i C. Nema kolesterola, a zbog visokog postotka vode njezina kalorijska vrijednost iznosi samo 20 kalorija na 200 g.

Lubenica je poznata kao najbolji prirodni diuretik, pa zašto ne biste započeli sa slatkom dijetom uz koju ćete se ujedno očistiti od nakupljenih toksina u organizmu. Diuretičko djelovanje koje lubenica ima spriječit će nakupljanje vode u organizmu. Nju možete jesti s drugim voćem i raditi razne varijacije ukusnih poslastica.

Dijeta s lubenicama traje 5 dana, a za doručak svaki dan jedete isto. Svako jutro započnite s jednom kriškom lubenice, šalicom hladnog čaja i 50 g tosta. Svaki dan popijte 12 čaša vode, čaja ili prirodnog soka.

Prvi dan za ručak pojedite 100 g kuhane govedine, 1 krišku lubenice i 100 g kuhane riže u umaku od rajčica. Za večeru se počastite lubenicom (količina nije važna), 1 šnitom tosta i 50 g svježeg sira.

Drugi dan započnite s istim doručkom kao i prvi dan. Za ručak pojedite 50 g kuhanih pilećih ili purećih prsa te 1 krišku lubenice. Večera neka započne 1 kriškom lubenice, 1 šnitom tosta i 100 g kuhane ribe.

Treći dan za ručak poslužite lubenice koliko možete pojesti i 30 g špageta u umaku od rajčice i sira. Večera neka vam prođe u znaku miješane salate napravljene od zelene salate, krastavaca, paprike, luka i rajčice te lubenice koliko želite.

Četvrti dan za ručak pojedite juhu od povrća, posluženu s 1 kriškom lubenice, 1 šnitom tosta i 50 g kuhane piletine. Navečer pojedite lubenicu (količina nije ograničena) i dva kuhana krumpira.

Peti i ujedno zadnji dan dijete za ručak pojedite 50 g kuhane govedine te lubenice koliko želite, a za večeru poslužite lubenice koliko možete pojesti, 3 šnite tosta i 50 g svježeg sira.

Autor: S.Š., Foto: Ildi Papp/Shutterstock