Najbolja boja laka za nokte

lakiranje noktiju

Izbor laka za nokte ovisi o mnogim čimbenicima poput raspoloženja, boje odjeće, boje ruža, pa čak i boje puti osobe koja bira boju laka. Koja boja laka najviše pristaje osobi koje puti, donosimo u nastavku.

Ako ste osoba koju krasi svijetla boja puti, znači da vam najbolje pristaju srebrne kombinacije, a definitivno vam najbolje pristaje crvena boja. Podton laka za vas je najbolje da je plavkasti ili žućkasti. U svakom slučaju izbjegavajte boje lakova poput zelene, tamnoplave i zlatne, a obavezno nokte lakirajte u nježne tonove narančaste, ljubičaste, boje trešnje i ružičaste. Osim navedenih nijansi, savršeno će vam odgovarati i francuska manikura na noktima.

Ako je vaš ten neutralan, znači da vam stoje sve boje lakova. Kada potamnite, i vaš ten postane dovoljno tamniji, izbjegavajte nijanse poput crvene i tamnoljubičaste. Pastelne i svijetle nijanse na vama neće doći do izražaja, pa bi ih trebali izbjegavati, dok zlatna i brončana nijansa su nijanse koje će se savršeno stopiti s vašom bojom kože.

Blijedoj boji koži najbolje pristaju tonovi svijetle, metalik, pastelne i neutralne nijanse. Ako je vaša koža izrazito svijetla, izbjegavajte jako tamne tonove poput crnog ili tamno plavog laka za nokte. A najbolji izbor za vas su crvena nijansa i ružičasta, koja je za vas kao stvorena.

Osobe s toplom bojom kože najbolje da nokte lakiraju u lakove s toplijim bazama, koje će im najbolje stajati. Vama odgovara svijetlo smeđa nijansa lakova, ružičasta, ljubičasta ili neka egzotična nijansa laka. Lakove koji vi definitivno trebate izbjegavati su zlatni lakovi, jer će se oni u potpunosti stopiti sa vašom kožom.

Osobe s tamnom bojom kože mogu nositi sve boje lakova, koje ne mogu nositi osobe s izrazito svijetlom bojom kože. Tamna boja kože podržava tamne boje lakova, izuzetno dobro joj pristaju. Boje lakova koje vi definitivno trebate izbjegavati su srebrna, narančasta, bijela, žuta, pastelna i neonska.

Volite li ukrašavati svoje nokte u videu pogledajte kako napraviti sočne trešnje. Nokti će vam izgledati zabavno i svježe.

Autor: A.Z., Foto: coka/Shutterstock