Nail art, umjetnost na rukama

slike na noktima
Slike na noktima, Foto: hightowernrw/Shutterstock

Sigurno ste se već više puta susreli s pojmom nail art. O čemu se točno radi? Samo ime govori o umjetnosti na noktima koja se očituje u velikom nizu boja i naravno detalja. Za nokte uređene u svim malo boljim kozmetičkim salonima, možete primjetiti kako se zapravo radi o pravoj umetnosti koja ostavlja bez daha. Nail art možete napraviti kod kuće, ili u kozmetičkom salonu.

Dakle nail art je moguće izvesti i kod kuće, ali ono o čemu trebate voditi računa je činjenica da za lakiranje, a u ovom slučaju i crtanje treba imati mirnu i stabilnu ruku. Trebate prije svega biti sigurni u sebe i ono što radite.

Brojni stručnjaci su se složili kako je najbolje za početak započeti s malo nježnijim nijansama gdje početničke greške možda neće biti toliko vidljive. Za svakodnevni look uvijek se preporuča svijetlija boja, dok se za večernji look slobodno možete malo poigrati s jačim nijansama.

Prema dosadašnjem iskustvu pokazalo se kako su umjetni nokti idealni za nail art, budući da se radi o puno većoj površini na kojoj možete raditi svakakva čuda, sve ono što ste si zamislili. Unatoč tome ako i nemate umjene nokte slobodno pokušajte i sa svojim prirodnim noktima.

Ako želite imati male slikice na svojim noktima, a niste sigurni da ćete to izvesti kako treba, bilo bi najbolje navratiti do kozmetičkog salona koji će vam napraviti ono što ste zamislili i dati poneki savjet za sve daljnje radnje.

U slučaju da nemate ideja inspiraciju uvijek možete dobiti od stručnih osoba kojima je posao od vaših noktiju napraviti pravo umjetničko djelo. Želite li snijeg možete ga imati, želite li kombinaciju više boja isto tako možete.

Autor: S.Š.