Načini upotrebe četkice za zube

zabrinuta žena

Stručnjaci tvrde da se četkicu za zube treba mijenjati svaka tri mjeseca. Redovitim korištenjem četkica počinje pokazivati znakove dotrajalosti i nakon nekog vremena postaje leglo mikroba i bakterija.

Dotrajalu četkicu ćete prepoznati po vlaknima koja postanu oštra te tako mogu oštetiti vaše desni. Vlakna moraju biti meka i zaobljena kako bi učinkovito uklanjala zubne naslage. Ako vjerujete stručnjacima i redovito mijenjate četkicu za zube, onda svaka tri mjeseca imate iskorištenu četkicu koju bacite u smeće iako vam još uvijek može poslužiti u kućanstvu.

Staru četkicu za zube možete koristiti kao pomoć pri bojanju kose kod kuće. Vlakna četkice lijepo prianjaju uz vlasi i temeljito nanose boju. Ako imate tamnu kosu, možete staviti malo maskare na četkicu i popraviti neke sijede dlake koje su vam promakle. Četkica za zube je također vrlo korisna za nanošenje raznih maski i pakunga za kosu.

Zbog svojih tankih vlakana, četkice za zube su savršene za čišćenje noktiju. Uz malo tople vode i sapuna s lakoćom ćete ukloniti prljavštinu koja se svakodnevno tamo nakuplja. Iz istog razloga četkice se mogu koristiti za čišćenje potplata cipela. Samo nemojte koristiti istu četkicu!

Uz pomoć četkice za zube i malo sredstva za čišćenje možete očistiti nakit koji će izgledati kao nov. Samo pazite da ne oštetite skupocjen nakit prejakim i nagrizajućim sredstvom.

Kora raznog korjenastog povrća je hranjiva, no zbog prljavštine se ne jede. Ali uz pomoć četkice za zube i sode bikarbone možete ukloniti ostatke pesticida i prljavštinu. Povrće namočite u lonac tople vode u koju ste stavili šalicu sode bikarbone. Nakon što odstoji nekoliko minuta dobro izribajte povrće dok ne bude potpuno čisto.

Neke stranice navode kako uz pomoć četkice za zube i malo pjene za brijanje možete ukloniti pastelne bojice sa zidova što je odlična vijest za majke čija djeca vide zidove kao beskonačno platno za svoja umjetnička djela.

Autor: J.P.D., Foto: Yuri Arcurs/Shutterstock