Must have modni dodaci za zimu

Ogrlica

Trendovi ove zime su raznoliki i kreativni. U modi je masivan nakit poput ogrlica i narukvica, a mora biti svjetlucav, ukrašen i uočljiv. Popularne su i ogrlice sa velikim privjescima koje krase minimalistički dizajn i oblik. Ove zime ćemo sretati sve više žena sa vrlo dugačkim rukavicama koje se protežu preko laktova. U modi su i veliki remeni za struk koji imaju zanimljivo kopčanje ili koji se samo nakon nekoliko omotavanja oko struka mogu jednostavno zavezati.

Veliki šalovi

Na svim revijama za jesen/zimu 2014. su prevladavali veliki šalovi čije su dimenzije veće nego ikada do sada. Podsjećaju na pončo, ali ih krasi odlika klasičnih šalova da su dugački i mogu se zamotati na koje god načine vi to zamislili. Zaogrnite ga oko sebe kako se to vama sviđa. Neka šal zbog svoje veličine bude u prvom planu, a jakne i kaputi se ne moraju ni vidjeti da ih nosite na sebi.

Šubara

Šubara glavu čuva, pogotovo po zimi. Dizajneri su osmislili i kapuljače koje jednostavno stavite na glavu, šešire i šilterice. Zanimljivo je da je najkorišteniji materijal za sva ta pokrivala krzno. Krzno prevladava i često ćemo na ulicama vidjeti krznene kapuljače i kape koje će odlično čuvati glavu i uši od niskih temperatura.

Duge rukavice

Ako imate kapute ili jakne kraćih rukava dobra vijest je da su ove godine u modi vrlo dugačke rukavice. Protežu se do ili čak i preko laktova, a mogu biti od raznih materijala, kože, pamuka, ali i od neoprena. Za klasičare tu su i dalje klasične kratke rukavice koje također mogu biti od navedenih materijala, a također popularan materijal je također krzno kao i kod kapuljača i kapa.

Remeni

Popularni su veliki široki remeni za struk, različitih materijala, od kožnih do metalnih u zlatnoj i srebnoj boji. Moguće su i kombinacije materijala tako da kožni remen ima metalne dijelove po sebi u geometrijskim oblicima poput krugova, trokuta i pravokutnika. Na modnim pistama su prevladavali i remeni u obliku kožne duge trake koje su se omotavale oko struka i vezale u zanimljive mašne.

Statement nakit

Statement nakit je popularan već neko vrijeme i ta popularnost ne jenjava. Široke, velike ogrlice su i dalje in, od najrazličitijih materijala i boja, a uz njih prevladavaju i velike, široke, metalne narukvice. Osim njih moderne su i dugačke narukvice koje se mogu nekoliko puta omotati oko zgloba. Prstenje se također vraća na velika vrata i to u novom obliku. Dugački prsteni koji prekrivanju cijeli prst i imaju ”zglob” su prava novost i vrlo su zanimljivo osvježenje na modnim pistama.

Torbe

Ove zime umjesto klasičnih crnih, bijelih i bež torbi na ulicama ćemo vidjeti torbe svih duginih boja. Popularne su i kombinacije neon boja u različitim oblicima i uzorcima. Vidjet ćemo i torbe ukrašene cirkonima i u životinjskim uzorcima od prirodne leopard uzorak boje, do rozog i plavog leopard uzorka. Moderna boja ove sezone je bordo, koja je ušla na velika vrata i preuzela svu pažnju i slavu na sebe.

Ove godine na pistama smo vidjeli brojne novosti koje do sada nismo viđali poput krznenih kapuljača, dugih kožnih rukavica i velikih dugačkih prstena na prstima manekenki. Zanimljivo će biti vidjeti da li će te trendove slijediti i hrvatske trendseterice te ih prošetati po glavnim gradskim trgovima u ovoj jesensko/zimskoj sezoni.

Autor: M.D., Foto: www.hm.com