Muške majice

muška majica
Muška majica, Foto: InnervisionArt/Shutterstock

Iako su muškarci zapravo počeli kao paunovi u svijetu mode i bili su ciljana skupina modnih noviteta uskoro se taj fokus premjestio na žene koje su postale lutke. Muškarac je mogao prikazati svoju financijsku moć tako da odjene svoju ženu u najraskošnije haljine. I danas je ostao ovaj poredak u kojemu je muška moda ipak ostala restriktivnija od ženske.

Ovo se u posljednje vrijeme mijenja kako se razvijaju pametni tekstili i mladi i kreativni dizajneri sve više unose inovacije u mušku modu. Ipak jedan od bazičnih komada ostaje obična T-shirt muška majica. Zanimljivo je primjetiti kako bi nositi ovu majicu samu za sebe u prvim desetljećima 20. stoljeća bilo smiješno i sablažnjivo.

Ona je u modu ušla zapravo iz vojne odjeće tj. služila je kao donje rublje i nikada se nije nosila zasebno. Odjednom dolazi do zaokreta i demokratizacije kada poznati buntovnici sa velikog platna poput Marlona Branda i Jamesa Deana odlučuju odbaciti uvriježene stilove odijevanja. Kostimografija za ovo kultne filmove učinila je jedan od največih modnih iskoraka i postavila standarde koji su jednako moderni danas kao i prije 60ak godina.

Što sve u modnom smislu može obična muška majica? Oh, mnogo toga. Jedna je od univerzalnih modnih predmeta i kameleonka koju možete sjajno uklopiti u mnoštvo modnih stilova. Ako volite poluformalno odijevanje to ne znači da T-shirt ispada iz igre. Odaberite onaj jednobojni za ozbiljnije situacije ili onaj sa zanimljivim printom za druženje sa prijateljima i iskombinirajte ga sa dobrim sakoom.

Ako se vaš život sastoji od jurenja sa posla na trening pravi izbor je casual stil u kojem će ova udobna univerzalna majica poslužiti kao sjajna podloga trenirci sa kapuljačom. Možete je kombinirati i sa trapericama i kožnom jaknom kako bi poslali poruku ležernog opuštenog muškarca koji je ipak modno osviješten.

Naravno možete se opredijeliti za obične bijele modele i svakako vam je potrebno nekoliko takvih komada, no izbora je toliko mnogo stoga se nemojte ograničiti. Odaberite one na pruge, one koje na sebi imaju šaljive poruke ili  možda print scene iz najdražeg filma. Sjetite se samo Kaze iz “Bitangi i Princeza” koji je na majici nosio Bogarta. Za potpuno otkačenu, a opet primjerenu kombinaciju možete odjenuti i odijelo na tenisice i zanimljivu pamučnu majicu. Sjajna mješavina profinjenog i casual stila koja otkriva da se iza toga krije zanimljiva osoba koja zna što želi i kako to dobiti. Iskoristite modni potencijal ovih jednostavnih odjevnih predmeta i pritom se zabavite. Udobnost prije svega.

 Autor: L.K. Foto: InnervisionArt/Shutterstock