Muške cipele za jesen

muske-cipele

Izbor cipela kod muškaraca uvijek je jednostavniji nego kod žena. Mnogima nije najvažnije kako cipela izgleda i je li trenutno in, već im je udobnost i jednostavnost na prvom mjestu. Još donedavno muške su cipele imale do nekoliko različitih modela, no danas to više nije tako. Svjetski modni dizajneri sve veću pažnju pridaju muškoj obući. Jesenske cipele trebaju zadovoljavati neke određene uvjete.

Udobnost prije svega. Izuzetno je važno odabrati udobne cipele. Muškarci se vole baviti sportom, kretati se i zabavljati, a to nikako ne mogu imaju li neudobnu obuću. Pravu udobnost postići ćete odaberete li kvalitetne cipele. Cijena će im biti nešto veća, ali će vam stopalo biti zahvalno. Neudobna obuća može vam pokvariti cijeli dan, sprječavajući vas da obavljate svakodnevne aktivnosti.

Prozračnost cipela također je bitna jer je jesen vrijeme kad temperature još mogu doseći visoke stupnjeve. Tada nije ugodno imati znojna stopala. Mogu se razviti gljivične infekcije, a često se javlja neugodan miris koji zasigurno ne želite. Materijali koji se preporučaju jesu svi osim gumenih džonova

. Guma slabo apsorbira toplinu, stopalo se znoji jer ne može pravilno disati. Umjetna koža također može imati jednak učinak. Pravu kožu prepoznat ćete najviše po mirisu, ali i sjaju. Ukoliko se cipela previše sjaji, to je znak da je koža umjetna.

Osim klasičnih crnih cipela, sve su popularnije one jarkih boja poput zelene ili crvene. Za ove će se modele ipak odlučiti samo oni najhrabriji. Nabavite li karirane cipele, možete biti sigurni da će vas svi primijetiti.

Gležnjače za muškarce jedne su od novijih svjetskih trendova, a ovog su proljeća došle i do nas. Nakon sparnog i vrućeg ljeta, ponovo se vraćaju. Ima ih jednobojnih, šarenih te sa raznim uzorcima. Uzorke možete birati po svom ukusu, a pristaju gotovo svim kombinacijama. Mi vam preporučamo da ih nosite uz uže hlače jer će na širokima izgledati neugledno.

Autor: D.Š. Foto: Supertrooper/Shutterstock